reklama
Fenix83
Fanka BB :)
moja dzisiaj opyliła ziemniaka ze świeżym koperkiem.
siedziała i nagle bach łapka wylądowała w babci talerzu :-)
smakowało,że hoho.
ja tu się dwoję i troję,żeby dziecku dobrą zupkę zrobic,a ta się zadowala ziemniakiem.
grunt,że jadła aż jej się uszy telepały.
przeprosiła też swój kubek niekapek i powolutku opanowuje picie.
siedziała i nagle bach łapka wylądowała w babci talerzu :-)
smakowało,że hoho.
ja tu się dwoję i troję,żeby dziecku dobrą zupkę zrobic,a ta się zadowala ziemniakiem.
grunt,że jadła aż jej się uszy telepały.
przeprosiła też swój kubek niekapek i powolutku opanowuje picie.
moniSkaBe
a my dzisiaj kilka lyzeczek brzoskwini.. owocki chyba mu nie podchodza, bo sie krzywi i pluje.
a tak myślę, jakby coś się miało po glutenie dziać, to konkretnie CO??? czego mogę się spodziewać??
Alergia na gluten objawia się u maluszków w sposób mniej nasilony i nieco inaczej. Uczulone dziecko może mieć kolki, wzdęcia, biegunkę, czasem dołączają się dolegliwości ze strony układu oddechowego.
Mój M jest troszkę uczulony na gluten, dlatego przy Grzesiu muszę bardziej uważać.
ionka
Alergia na gluten objawia się u maluszków w sposób mniej nasilony i nieco inaczej. Uczulone dziecko może mieć kolki, wzdęcia, biegunkę, czasem dołączają się dolegliwości ze strony układu oddechowego.
Mój M jest troszkę uczulony na gluten, dlatego przy Grzesiu muszę bardziej uważać.
na razie śpi i jest spokojna... ale te dolegliwości ze strony układu oddechowego mnie przeraziły
ionka a w czym ten gluten podalas i w jakiej ilosci, ja mojemu tez juz podaje jedna miarke od mleka kaszki pszennej owocowej z hippa, zmienia mi smak mleka i nie musze juz malemu soku dolewac, mysle ze w tej miarce to dawka powinna byc nawet mniejsza niz zalecana na wprowadzanie, ale mysle ze za jakies 2 tygodnie zwieksze mu do 2 miarek
dziewczyny a od kiedy powinno się przejsc na mleko nastepne z nr 2, bo na kaszkach po 4 i po 5 miesiącu jest wlasnie mleko nastepne, czemu nie to początkowe??
dziewczyny a od kiedy powinno się przejsc na mleko nastepne z nr 2, bo na kaszkach po 4 i po 5 miesiącu jest wlasnie mleko nastepne, czemu nie to początkowe??
reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
i
no wlasnie tez jestem ciekawa. Podobno schemat zywienia się pod tym względem zmienił i teraz mleko początkowe od 6mies , chyba że można prędzej wprowadzając stopniowo po jednej miarce.
Ja kupiłam kaszkę bobovity i w domu dopiero doczytalam, ze na mleku następnym więc jej teraz nie podaję
http://www.nutricia.pl/images/dokum...iemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf
Ostatnia edycja:
Podziel się: