reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a my dzisiaj jedlismy zmikoswane morelki z kompotu, musialam tylko skorki z nich sciągac bo w sloiki wkladama takie polowki bez pestek, ale ze skorkami, troszke kwaskowe byly ale malemu posmakowalo :)

reklama
moja dzisiaj opyliła ziemniaka ze świeżym koperkiem.
siedziała i nagle bach łapka wylądowała w babci talerzu :-)
smakowało,że hoho.
ja tu się dwoję i troję,żeby dziecku dobrą zupkę zrobic,a ta się zadowala ziemniakiem.
grunt,że jadła aż jej się uszy telepały.
przeprosiła też swój kubek niekapek i powolutku opanowuje picie.

a tak myślę, jakby coś się miało po glutenie dziać, to konkretnie CO??? czego mogę się spodziewać??

a tak myślę, jakby coś się miało po glutenie dziać, to konkretnie CO??? czego mogę się spodziewać??

Alergia na gluten objawia się u maluszków w sposób mniej nasilony i nieco inaczej. Uczulone dziecko może mieć kolki, wzdęcia, biegunkę, czasem dołączają się dolegliwości ze strony układu oddechowego.
Mój M jest troszkę uczulony na gluten, dlatego przy Grzesiu muszę bardziej uważać.

Alergia na gluten objawia się u maluszków w sposób mniej nasilony i nieco inaczej. Uczulone dziecko może mieć kolki, wzdęcia, biegunkę, czasem dołączają się dolegliwości ze strony układu oddechowego.
Mój M jest troszkę uczulony na gluten, dlatego przy Grzesiu muszę bardziej uważać.

na razie śpi i jest spokojna... ale te dolegliwości ze strony układu oddechowego mnie przeraziły :( juz mieliśmy kiedyś bezdechy :(

ionka a w czym ten gluten podalas i w jakiej ilosci, ja mojemu tez juz podaje jedna miarke od mleka kaszki pszennej owocowej z hippa, zmienia mi smak mleka i nie musze juz malemu soku dolewac, mysle ze w tej miarce to dawka powinna byc nawet mniejsza niz zalecana na wprowadzanie, ale mysle ze za jakies 2 tygodnie zwieksze mu do 2 miarek

dziewczyny a od kiedy powinno się przejsc na mleko nastepne z nr 2, bo na kaszkach po 4 i po 5 miesiącu jest wlasnie mleko nastepne, czemu nie to początkowe??

reklama
i
dziewczyny a od kiedy powinno się przejsc na mleko nastepne z nr 2, bo na kaszkach po 4 i po 5 miesiącu jest wlasnie mleko nastepne, czemu nie to początkowe??

no wlasnie tez jestem ciekawa. Podobno schemat zywienia się pod tym względem zmienił i teraz mleko początkowe od 6mies , chyba że można prędzej wprowadzając stopniowo po jednej miarce.
Ja kupiłam kaszkę bobovity i w domu dopiero doczytalam, ze na mleku następnym więc jej teraz nie podaję

http://www.nutricia.pl/images/dokum...iemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf

Ostatnia edycja:
Do góry