ja to u pediatry bylam tylko przy okazji szczepien, przy drugim szczepieniu pytalam kiedy mu cos wprowadzic to mowi ze jeszcze czas, przy 3 pytalam o gluten to mowila zeby kolo 5 miesiąca dac jakies biszkopciki, ale ogolnie jedzenie wprowadzam zgodnie ze sloiczkami i własnym rozsądkiem, u nas na szczęscie alergii nie ma więc moge tak robic, gdyby bylo inaczej pewno bym czesciej odwiedzala pediatre
reklama
ionka
Fanka BB :)
dziewczyny a Wasi pediatrzy mowia co nalezy teraz wprowadzac czy musicie sie o wszystko pytac?
ja musze wszystko wyciagac z lekarzy...![]()
eeee nikogo o nic nie pytałam...
asia2702
Ja pytałam naszą lekarkę, ale jakoś niewiele się dowiedziałam. Raczej sama rozsądnie wprowadzam nowe pokarmy, do tej pory nie było żadnych problemów. A co do reakcji na gluten, to czytałam, że dopiero po jakimś czasie mogą wystąpić np. wymioty, biegunka, ale tak naprawdę, to nie wiem.
M
myszowata
Gość
ja też wyciągam, mało tego jak pytam to bywa, że lekarka sięga do literatury sprawdza.....eeee....zaskakujące, gdybym ja musiała wszystko sprawdzać w mojej pracy co chwilę to nie wiem czy bym nadal ją miała ale ok....
Fenix83
robiłam tak samo i też nie pytałam.no chyba,ze z ciekawości co mi powie i czasem było tak,że to ja informowałam lekarza o czymś a nie on mnie :-)Ja pytałam naszą lekarkę, ale jakoś niewiele się dowiedziałam. Raczej sama rozsądnie wprowadzam nowe pokarmy, do tej pory nie było żadnych problemów. A co do reakcji na gluten, to czytałam, że dopiero po jakimś czasie mogą wystąpić np. wymioty, biegunka, ale tak naprawdę, to nie wiem.
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Można jak najbardziej. Ja robiłam takie kisiele z Bobofrutów.a ja ostatnio zastanawialam sie zeby malemu na deserek zrobic kisiel, oczywiscie nie taki z torebki :-), tylko do soku, albo kompotu moze dodac troszke zmiksowanych owockow i zagęscic to maczką ziemniaczaną, tj skrobia tylko, a w ziemniaku to jadl i nic mu po tym by nie bylo, co wy o tym myslicie??
ja tez nikogo o nic nie pytam.Robie tak jak mi rozsadek podpowiada.Moje dziecko zadnych alergii nie ma .Na razie serwuje mu tylko herbatki i sloiczki.Na inne papki jest za maly.Ale za jakis miesiac poltorej chce sama zaczac gotowac.Bo teraz jak probowalam mu dac ziemniaka taka papke to dla niego za geste bylo i sie dlawil.Tak wiec na razie sloiczki.Pol sloiczka dziennie
Poza tym nic wiecej nic w internecie pisze sie od pediatry nie dowie.A niektore strony sa bardziej doinformowane niz lekarz
Poza tym nic wiecej nic w internecie pisze sie od pediatry nie dowie.A niektore strony sa bardziej doinformowane niz lekarz
moniSkaBe
macie racje, kazdy lekarz mowi co innego.
reklama
a poza tym wszystkim co lekarz to inna historia, jeden mówi dać marchew, inny soczek, inny jabłko itp.
mazia, mlekiem spróbuj rozcieńczyć, albo gotowaną wodą![]()
rozcienczalam ale i tak za geste i mi sie dlawil poczekam az blender przyjdzie
Podziel się: