reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

to mleko 2 to chyba po 6 miesiącu, a nie od 6

to tak mniej wiecej jak myslalam, ze do pol roku 1, a potem 2

no i wg tego schematu moja gadzinka za tydzien powinien zacząc mięcho wcinac, ale moze jeszcze troszke z tym poczekam, ach sama nie wiem

reklama
A my nadal tylko na piersi. Zastanawiam się kiedy wprowadzić ten gluten, wiem że w 5 lub 6 miesiącu... Chyba jeszcze troszkę poczekam. A wiecie co mi ostatnio lekarz powiedział?? Ale to nie był mój pediatra, że gluten mogę podać w formie biszkopcika:szok: chyba troszkę przegięcie i w dodatku dziecku, które nie zna niczego poza piersią?? No ja zamierzam podać w formie kaszki, na pewno nie biszkoptów:rofl2:

a ja ostatnio zastanawialam sie zeby malemu na deserek zrobic kisiel, oczywiscie nie taki z torebki :-), tylko do soku, albo kompotu moze dodac troszke zmiksowanych owockow i zagęscic to maczką ziemniaczaną, tj skrobia tylko, a w ziemniaku to jadl i nic mu po tym by nie bylo, co wy o tym myslicie??

ionka a w czym ten gluten podalas i w jakiej ilosci, ja mojemu tez juz podaje jedna miarke od mleka kaszki pszennej owocowej z hippa, zmienia mi smak mleka i nie musze juz malemu soku dolewac, mysle ze w tej miarce to dawka powinna byc nawet mniejsza niz zalecana na wprowadzanie, ale mysle ze za jakies 2 tygodnie zwieksze mu do 2 miarek

dziewczyny a od kiedy powinno się przejsc na mleko nastepne z nr 2, bo na kaszkach po 4 i po 5 miesiącu jest wlasnie mleko nastepne, czemu nie to początkowe??

dałam jabłko z kasza manną ze słoiczka bodajże Gerbera. ale młodą wysypało na buzi. tzn ma kilka pryszczy. no i nie wiem od czego, może byc od glutenu?????????? bo inne rzeczy jadła i nie było reakcji.

mleko następne po 6tym miesiącu.
dlatego ja kupuje kaszki bezmleczne i mogę dodać do nich co mi sie podoba ;)

A my nadal tylko na piersi. Zastanawiam się kiedy wprowadzić ten gluten, wiem że w 5 lub 6 miesiącu... Chyba jeszcze troszkę poczekam. A wiecie co mi ostatnio lekarz powiedział?? Ale to nie był mój pediatra, że gluten mogę podać w formie biszkopcika:szok: chyba troszkę przegięcie i w dodatku dziecku, które nie zna niczego poza piersią?? No ja zamierzam podać w formie kaszki, na pewno nie biszkoptów:rofl2:

pewnie chodziło mu o to, żeby rozpuścic biszkopcik w mleku :) albo jakąś jego część ;)

a ja ostatnio zastanawialam sie zeby malemu na deserek zrobic kisiel, oczywiscie nie taki z torebki :-), tylko do soku, albo kompotu moze dodac troszke zmiksowanych owockow i zagęscic to maczką ziemniaczaną, tj skrobia tylko, a w ziemniaku to jadl i nic mu po tym by nie bylo, co wy o tym myslicie??

super pomysł. prosze o dokładny przepis :) chodzi o taka zwykłą mąkę ziemniaczaną??

reklama
Do góry