reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
dziewczyny a co z krowim mlekiem ja wczoraj malemu zrobilam kaszke na noc na krowim wypil i nic mu nie bylo.Chyba 2 dni bede mu podawac krowie 2 dni mm i znow 2 dni krowie i 2 dni mm.

U nas mlody tez juz wszystko wcina a jak mu ostatnio klops smakowal zjadl 1,5! w ogole moje dziecko jest nienazarte dzisiaj bylo tak:

5.00 180 kaszki na mm ryzowo kukurydzianej przez butle

10.oo jajecznica z 2 jaj i kromka chleba

12.00 banan 3/4 duzego potem poszedl spac na 2h

14.00 barszcz ok 180 ml z 1,5 ziemniaka

15.00 3 biszkopty i kawalek czekoladki

16.00 pesso z deserkiem nie duzo ok 50g

17.00 pol kajzerki z serkiem topionym

17.30 260 kaszki manny na mm+ pol malego sloika deserku przez butle.

No i spi.Pewnie ok 4 obudzi sie glodny jak wilk.

i do tego gdzies 200ml herbatki przez caly dzien.

godziny oczywiscie na "oko"

i tak chude to jak nie wiem a szama co godzine.Ostatnio zjadl 3 jogurty te takie male dla dzieci na raz.

Ostatnia edycja:
ja probowalam dawac malemu platki kukurydziane z jodurtem, ale mu to nie podeszlo, w sumie rzadko je jemy wiec nie ma okazji probowac z mlekiem

u nas tez czesciej je gotowane nasze obiadki albo przeze mnie, niz sloiczki, chociaz dzisiaj jadl sloiczke i mu wyjątkowo posmakowalo hippa tagiatelli z rybą i brokulami, az mi bylo patrzec jak wcina

a my juz chyba calkiem przechodzimy na mleko od krowy, mlody nie bardzo chce pic mm, a mam całą puszke dopiero co otworzoną i jeszcze jedną cała, nie wiem po co ja tyle zapasow zrobilam, teraz sie zmarnuje

ja parowki nawet lubie, choc teraz jak jestem na diecie to raczej ich unikam bo są tłuste, a malemu jakos boje sie je dac

yra gratulacje!A jak to zrobiłaś, że Jaś nie je już obidków ze słoika?gotujesz mu specjalnie, czy je dokałdnie to co i Wy?
mazia co do krowiego mleka - ostatnio pediatra mi mówiła, że zalecenie, żeby nie dawać to nie dlatego, że alergie czy reakcje brzuszkowe, ale chodzi o to, że mleko krowie jest małowartościowe, wręcz niezdrowe i nawet dorośli nie powinni z nim przesadzać. A mm jest bogate pod względem wartości i stąd to. Moja mama mówiła mi, że do 3 lat robiła mi kaszkę, kakao i budyń na sztycznym. Ja nie zamierzam może aż tak działać, ale jeśli Młody zechce jeść płatki czy kakao na mm to niech je i nie będę zbyt szybko na krowie przechodzić - zwłaszcza, że z morfologią bywało u niego różnie...A Jaś super Ci je!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myszowata pewnie masz racje ale ja mu chce dawac kaszke nestle i do tego mleko wczoraj mu tak smakowalo takze te wszystkie witaminy z tej kaszki beda zobacze jeszcze:).I moj tez juz nie je sloikow.A je zaleznie co my mamy jak zupa to przewaznie z nami je,ale czesto gotuje mu np brokuly,pstraga czy indyka,marchew ,ziemniaki i sobie je.Albo nalesniki,kluski,rosol.Jedynie czego nie dostaje to tlustego i smazeniny reszte je jak leci.Zreszta moje dziecko to hardcor i on papkami pluje woli kawalki zdecydowanie.nawet kaszki mu nie wcisne jedynie jogurt zje,a wszystko inne musi byc w kawalku.Nic nie blenderuje itp.

ja mieszam mm z krowim na śniadanie. do picie tylko mm póki co, ale nie zamierzam szalec jeszcze tak przez 2 lata ;-) niedługo zacznę tez mieszać mm z normalnym. dzis kupiłam mm 2puszki, bo była promocja, więc takiego mieszanego z krowim to starczy jeszcze hoho.

mam pytanko: kiedy można dac taka słabiuśka herbatkę normalną??

i korci mnie dać kakao na noc na mm, ale sie cykam.

reklama
moj nie zje za Chiny ludowe miesa takiego z talerza. No moze dwa kawaleczki. Banana jak ugryzie to taki kawał ze serce staje...grudy w obiadkach to noł problem ale ziemniak z talerza i samo mieso no way:no:

ja parowki daje bez skorki pokrojone w kosteczki a ty myszowata dajesz do reki?

ja kakaowa kaszke daje ionka probowalas? jest mega smaczna z bobovity. Po 1,5 roku sprobuje dac mu pierwszy raz krowie i to z kakao

a zolty ser podajecie?

Ostatnia edycja:
Do góry