reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

no mam nadzieje, ze ten Nutramigen bedzie ok.

A tak w ogole to pediatra chciala mi dac BEBIKO zwykle. :eek:
jak zaczelam protestowac, ze Pawelek na skaze, to dala Nutramigen.
Powiedziala, ze jak on nie pomoze, to trzeba bedzie sprobowac jakies mleko HA, hipoalergiczne :szok:

mam nadzieje, ze szybko wroci moj pediatra prowadzacy, bo tamta baba jakas dziwna :eek:

reklama
z tym poceniem teraz to bym nie panikowala :) ja wychodze z pod prysznica i po chwili jestem cala mokra od potu a co dopiero takie maluszki :) ale to nie ten wątek
ja daje wit d raz na kilka dni (jak mi sie przypomni :( wsyd sie przyznac )
ja wczoraj malemu zapodalam szpinak i teraz wiem jak dziecko sie zachowuje jak czegos nie lubi w sumie sie nie dziwie bo bylo to okropne w smaku
dzisiaj sprobuje odrobine szpinaku domieszac do ziemniaczka zobaczymy czy to bedzie jadl
ja na razie podawalam w zasadzie tylko jednoskladnikowe posilki z tego względu ze tak mi bylo wygodniej przygotowywac teraz zaczne mu dopiero mieszac a z mięskiem jeszcze troszke zaczekam nie wiem ile, ale mloda mamuska albo ktoras znalazla sloiczek z mieskiem po 4 miesiącu więc rozne są podejscia

a ja mam z moim dosłownie sajgon , nic nie che nadal ! a słoiczki - wszystkie wypluwa , krzywi sie i zabiera głowe i nie wiem czy on nie chce czy poprostu nie umie jeść z łyżeczki i dlatego tak robi ,
a dziś na cały dzień ledwo wcisnęłam mu 1/3 słoiczka i 50 ml mleka:/

dzięki dziewczyny za rady dotyczące podawania wit. zaczęłam tak robic i dzisiaj mała zjadła troszkę obiadku :-)
oczywiście deserek poszedł bez sprzeciwów :-)
marciaa moja chrapie jak ma katarek podczas ząbkowania.
minSka nie martw sie,wszystko sie unormuje i Ty bedziesz karmic małą obiadkami :-)

tak czytam o tym co piszecie na temat przedawkowania i podawania wit.d3 i tak sie zastanawiam czy w ogole ja podawac.
moja mała nie dostawała jej przez 6 m-cy,bo po tylu zmieniłam miasto a tym samym lekarza i tak jak pisałam,nowy byl w szoku,że stary nie zalecił podawania d3.
na poczatku kazał podawac po 5 kropel,ale teraz zaczne małej dawac juz po 1.
chociaz nie wiem czy w ogole jest sens,hmmm...
krzywica do kiedy zagraża naszym maluchom??
musze poczytac te artykuły ktore zamieściłyście,ale chwilowo czasu brak.
czy wasz emaluchy też takie ciekawe świata??
moja to by tylko ciągle na rękach chodziła,dotykała wszystkiego ...nic ją tak nie interesuje co rzeczy męża leżace na biurku,wieszak z ubraniami,laptop...zabawki w bujaczki be,ale to czym nie powinna sie interesowa cot jak najbardziej.
ostatnio przyczepia sie jak mis koala do futryny w drzwiach od salonu i gada do niej,a my mamy ubaw :-)

candy może Miłoszowi żeby wychodzić będą i tak reaguje?? robiłaś badania krwi i moczu???
czy wasze też się tak wyginały na bok dzieciaki? normalnie masakra nie mogę go przwinąc ;)

a ja mam z moim dosłownie sajgon , nic nie che nadal ! a słoiczki - wszystkie wypluwa , krzywi sie i zabiera głowe i nie wiem czy on nie chce czy poprostu nie umie jeść z łyżeczki i dlatego tak robi ,
a dziś na cały dzień ledwo wcisnęłam mu 1/3 słoiczka i 50 ml mleka:/

kurczę candy ja niewiem co ci poradziś, 50ml mleka to bardzo mało , przecież taki maluszek musi jeść, dziecko musi jeść, nasz mały je 5-6 po 180 ml, i ostatnio słoiczek marchewka z jabłuszkiem wciągał aż miło :)

dzięki dziewczyny za rady dotyczące podawania wit. zaczęłam tak robic i dzisiaj mała zjadła troszkę obiadku :-)
oczywiście deserek poszedł bez sprzeciwów :-)
marciaa moja chrapie jak ma katarek podczas ząbkowania.
minSka nie martw sie,wszystko sie unormuje i Ty bedziesz karmic małą obiadkami :-)

tak czytam o tym co piszecie na temat przedawkowania i podawania wit.d3 i tak sie zastanawiam czy w ogole ja podawac.
moja mała nie dostawała jej przez 6 m-cy,bo po tylu zmieniłam miasto a tym samym lekarza i tak jak pisałam,nowy byl w szoku,że stary nie zalecił podawania d3.
na poczatku kazał podawac po 5 kropel,ale teraz zaczne małej dawac juz po 1.
chociaz nie wiem czy w ogole jest sens,hmmm...
krzywica do kiedy zagraża naszym maluchom??
musze poczytac te artykuły ktore zamieściłyście,ale chwilowo czasu brak.
czy wasz emaluchy też takie ciekawe świata??
moja to by tylko ciągle na rękach chodziła,dotykała wszystkiego ...nic ją tak nie interesuje co rzeczy męża leżace na biurku,wieszak z ubraniami,laptop...zabawki w bujaczki be,ale to czym nie powinna sie interesowa cot jak najbardziej.
ostatnio przyczepia sie jak mis koala do futryny w drzwiach od salonu i gada do niej,a my mamy ubaw :-)

fenix no nasze maluchy trochę mniejsze od twojej :)
candy może Miłoszowi żeby wychodzić będą i tak reaguje?? robiłaś badania krwi i moczu???
czy wasze też się tak wyginały na bok dzieciaki? normalnie masakra nie mogę go przwinąc ;)

tak marcia też się tak wygina, robi mostki no i się obraca hehe :0 wczoraj w łóżeczku leżał w poprzek :)

[video=youtube;FBfxAQu4UuY]http://www.youtube.com/watch?v=FBfxAQu4UuY[/video]

jedzonko pierwszy raz :) jeszcze bez śliniaka, teraz już tego błędu nie robię dziecko było całe do umycia hehe

no mam nadzieje, ze ten Nutramigen bedzie ok.

A tak w ogole to pediatra chciala mi dac BEBIKO zwykle. :eek:
jak zaczelam protestowac, ze Pawelek na skaze, to dala Nutramigen.
Powiedziala, ze jak on nie pomoze, to trzeba bedzie sprobowac jakies mleko HA, hipoalergiczne :szok:

mam nadzieje, ze szybko wroci moj pediatra prowadzacy, bo tamta baba jakas dziwna :eek:
A to w ogóle jest pediatra? Przecież mleka HA są dla zdrowych dzieci, a nie dla alergików :szok:

Candy, a długo to już trwa? Pije mały coś oprócz mleka?

reklama
Dziewczynki podaje od wczoraj marchewke. Dzis zjadl okolo 5 lyzeczek, a teraz zrobil kupke ze spora iloscia sluzu...
Co robic? Odstawic?

Do góry