reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
a ja podaje juz tylko 1 na kilka dni. Pediatra powiedziala, ze jak jest slonce to tak mam podawac. Chyba ze jest pochmurno. Poza tym, przeciew w mm sa witaminy. Wiec po co podawac dzieciom karmionym sztucznie jeszcze dodatkowo?
Ja przez ostatni miesiąc tak podawałam, ale od 3 dni podaję codziennie, bo Kuba mocno się poci, a jak czytam o krzywicy, to...:szok:
A w mm jest jednak bardzo mało wit d3.

Ja przez ostatni miesiąc tak podawałam, ale od 3 dni podaję codziennie, bo Kuba mocno się poci, a jak czytam o krzywicy, to...:szok:
A w mm jest jednak bardzo mało wit d3.
No ja tez sie boje tego :dry: Ale mi dwoch pediatrow powiedzialo, ze nie trzeba, ponoc za duzo to tez niedobrze...

Dzis szef kuchni serwuje marchewe :-D
Ile dac na pierwszy raz?

tabasia, moja mała na pierwszy raz zjadła pół słoiczka. Chciałam jej dać tylko dwie łyżeczki ale tak jej posmakowała, że jak przestałam dawać to był straszny wrzask. Zjadła pół słoika i była cała ufajdana ale jaka szczęśliwa. Nic jej po niejk nie było

Polusia ja sie wlasnie boje, ze u nas tez bedzie awantura znajac mojego Alka ;-)
Nawet szczepionka na rota mu smakowala i bez problemu ja wypil :-D:-D
A co dopiero bedzie z takim fajnym jedzonkiem hihi

A dalas pozniej mleczko, po jakim czasie? Karmisz piersia? Bo my na mm.

tabasia,
moja Pola miała problem z ulewaniem więc jesteśmy na enfamilu ar. A owocki podaję mojej małej o godzinie 18 a mleczko zjada na noc o 20, a jak wprowadzam nowość to daje jej do południa potem spanko i mleczko. Moja Pola ogólnie zjada 4 porcje mleczka i jeden posiłek jako deserek. W nocy już się nawet nie budzi więc troszkę się martwię, że za mało zjada.

No ja tez sie boje tego :dry: Ale mi dwoch pediatrow powiedzialo, ze nie trzeba, ponoc za duzo to tez niedobrze...

Dzis szef kuchni serwuje marchewe :-D
Ile dac na pierwszy raz?

wczoraj w gazecie "Mamo to ja" byl artykul o tym. Ponoc zeby zapobiegac krzywicy wystarczy dziecko wystawic na slonce na 10-20 min raz na 5 dni.
Na pewno mu nie przedawkuję, bo tak jak pisałam - do tej pory dostawał witaminę tylko w pochmurne dni. Za tydzień mamy szczepienie i pogadam z pediatrą o tym poceniu, co ona sądzi o witaminie. Gazetę kupię i z chęcią przeczytam :tak:

reklama
Przy karmieniu głównie sztucznym lub mieszanym zawartość witaminy D w pokarmach, zwłaszcza dla niemowląt jest za mała.
No właśnie:dry:
Najwcześniejszym objawem krzywicy jest pocenie się potylicy.
Kubie poci się kark, ale tylko jak je - podejrzewam, że od wysiłku i od tego, że główka leży na mojej ręce. Ale mocno pocą mu się stopy i dłonie, nawet gdy są chłodne:confused:

Do góry