reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

tak, caly czas sie wygina.

starej daty. No ale raczej powinien sie orientowac ze mleka HA nie podaje sie alergikom...:eek:

dziewczyny a powiedzcie jakich smoczkow do butelek uzywacie?
kurcze te Lovi sie wsysaja, bo Pawelek nie puszcza zeby smok sie odpowietrzyl.. musze mu wyciagac z buzi butelke :eek:
z koleji Canpol jakos dziwnie leci, ze nawet ja nie moge go porzadnie zassac, a Nuk to juz w ogole.. az mnie szczeka bolala jak probowalam ssac.
A.. no i powiedzcie czy Wasze dzieci tez sie tak "rzucaja" na smoka-uspokajacza? jakby byl glodny i ssie tak mocno...

my od samego początku aventu a smoka nie lubi i nie używa

reklama
Pawelek jak byl na piersi to tez nie chcial smoka. A odkad podaje butelke (od piatku) to ssie az milo. A jak mu w nocy wypadnie to sie drze :-)

moja Pola to nawet jak na butle się przerzuciła to uspokajacz był bleee.Na butli jesteśmy już 3 miesiąc, cycek był w ruchu najpierw trzy razy dziennie, potem dwa a ostatni miesiąc to tylko raz. Teraz już od 4 dni mamusin cyc jest fuj

Pawelek sie nie dopomina cyca. Nawet jak go przytulam to nie szuka cyca.

moja mała to szuka ale jak tylko dostanie do buzi to zaraz jest albo sprawdzanie czy moje cyce są z gumy i ile je uciągnie, albo zaraz wypluwanie i płacz. ale ostatnio zaczęła u taty szukać cyca, może jego są lepsze ;-)

tak, caly czas sie wygina.

starej daty. No ale raczej powinien sie orientowac ze mleka HA nie podaje sie alergikom...:eek:

kurcze te Lovi sie wsysaja, bo Pawelek nie puszcza zeby smok sie odpowietrzyl.. musze mu wyciagac z buzi butelke :eek:
z koleji Canpol jakos dziwnie leci, ze nawet ja nie moge go porzadnie zassac, a Nuk to juz w ogole.. az mnie szczeka bolala jak probowalam ssac.
A.. no i powiedzcie czy Wasze dzieci tez sie tak "rzucaja" na smoka-uspokajacza? jakby byl glodny i ssie tak mocno...
Kuba też się czasem strasznie wygina, aż przypomina mi się film Zawitkowskiego, gdzie pokazywał jak przewijać, a tam dziecko spało jak suseł. Myślę sobie wtedy "Ciekawe, co by powiedział, jakby mu przyszło przewinąć takiego wiercipiętę :-p;-)"

Co do butelek, to mamy TT - odpowietrzniki są, nic się nie wsysa, Kuba wcina aż mu się uszy trzęsą;-)
A bez uspokajacza nie uśnie. Jeśli mu wypadnie zanim mocno zaśnie, to jest ryk z zamkniętymi oczami, a jak mu wsadzę, to jakby go zakorkowało - cisza:-D
Że też nie wpadnie na pomysł possania kciuka - w dzień to mu muszę wyciągać łapy z buzi, a w nocy chyba o tym zapomina:sorry2:

No to moze jajka Blueberry, ciekawe...
A moj jeszcze dorobil kupke, juz bez sluzu, marchewkowa, wiec chyba jest ok :-)
Zobacze jutro...

no trwa to z 3 tyg. , yra podziwiam że twój tyle je i chętnie?

a badań lekarka mi nie zleciła , mówi że widocznie nie jest głodny i by go nie zmuszać hmmm
zobaczę co będzie dalej,

i np dziś po 8 godzinach wcisnęłam mu 20ml , już nie mam siły z tym karmieniem:(

no trwa to z 3 tyg. , yra podziwiam że twój tyle je i chętnie?

a badań lekarka mi nie zleciła , mówi że widocznie nie jest głodny i by go nie zmuszać hmmm
zobaczę co będzie dalej,

i np dziś po 8 godzinach wcisnęłam mu 20ml , już nie mam siły z tym karmieniem:(

Hej, a jakbyś spróbowała dać mu kleik albo kaszkę i podać mu to łyżeczką. Może bardziej i chętniej wtedy by zjadał.

Candy, to trochę za długo jednak. Bo kilka dni to można zrozumieć... A co z tą alergią, którą podejrzewałaś? Jakim mlekiem go karmisz?

U nas to chyba jednak mleko. Wczoraj zjadłam łyżkę śmietany (do ryżu z jabłkami) i dzisiaj w kupie 2 niteczki krwi się pokazały.

reklama
candy może Miłoszowi żeby wychodzić będą i tak reaguje?? robiłaś badania krwi i moczu???
czy wasze też się tak wyginały na bok dzieciaki? normalnie masakra nie mogę go przwinąc ;)
moja do tej pory się wygina.teraz jest jeszcze gorzej bo jest większa i przebranie jej to prawdziwe wyzwanie.potrafi mi sie przewracac z plecow na brzuszek,na odwrot i takie tam.
także uwierz kochana ze to co teraz robi to dopiero poczatek.
czasem to mnie normalnie krew zalewa,bo samo przewijanie pieluszki trwa ok 15 minut :-):zawstydzona/y:
wiecie co...jestem juz zmeczona karmieniem...chce stałych pokarmów. Ile mocowania, ryku przy jedzeniu to szok ja czasem wymiękam i najchętniej bym poszła w cholere.....niejadek mi się trafił czy co?? przeciez na początkup ił mi 150!!!! sory ze tak truje z tym karmieniem ale mnie to mega meczy :/
w pt go waze u pediatry ciekawe ile przybrał..znowu pewnie bede przezywac
Marciaa spokojnie.uwierz mi,że to wszystko się unormuje.
moja na początku też raz jadła,raz prawie nic.ale bierz pod uwagę,że to maluchy które jeszcze się przyzwyczajają do tego,że już nie są w brzusiu mamusi.
tam nie musiały robic nic tylko lezec i ewentualnie spac :-)
a tu na zewnątrz...a to kąpiel,a to przewijanie...coś dziwnego nakładają na pupkę.czasem jest przez to tak mokro,że aż nieprzyjemnie.a na dodatek,żeby coś zjesc trzeba się wysilic.masakra.
podejrzewam,że niejedna kruszynka wolałaby wrócic do brzusia :-)
Dziewczynki podaje od wczoraj marchewke. Dzis zjadl okolo 5 lyzeczek, a teraz zrobil kupke ze spora iloscia sluzu...
Co robic? Odstawic?
ja bym odstawiła na kilka dni.
a powiedz mi oprócz tego śluzu zauwazyłaś,żeby źle zareagował na tą marcheweczke??
podawałas mu już jabłuszko??
ja używam smoczków Tommee Tippee od samego początku.
miałam problem z zatykaniem się jak kaszkę robiłam,ale tak jak mi jedna z was poradziła zaczęłam robic gorące mleko,w którym kaszka dobrze się rozpuszcza,potem studze i teraz juz się nie zatykają.
pocza tym widziałam,że ta firma wypuściła specjalne smoki do kaszek,tyle,że w Irlandii ich nie dostanę,więc będę musiała zakupic on-line :-)
przez chwilkę używałam smoka z Aventu,ale malej nie podchodził kształt.
Co do smoka uspokajacza to moja i owszem rzuca się.
zazwyczaj jak chce jej się spac.a wczesniej jak była mniejsza to po tym m.in.rozpoznawałam,że głodna jest,bo prawie go pożerała :-)
smoka uspokajacza mamy z aventu :-) zadnych innych nie chce.
probuje oduczyc ja smoka,ale ciezko nam to idzie.

Ostatnia edycja:
Do góry