reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
wiecie co...jestem juz zmeczona karmieniem...chce stałych pokarmów. Ile mocowania, ryku przy jedzeniu to szok ja czasem wymiękam i najchętniej bym poszła w cholere.....niejadek mi się trafił czy co?? przeciez na początkup ił mi 150!!!! sory ze tak truje z tym karmieniem ale mnie to mega meczy :/
w pt go waze u pediatry ciekawe ile przybrał..znowu pewnie bede przezywac

Nie mam pojęcia. U nas się zdarza śluz w kupach dość często, ale my w ogóle mamy przeboje z kupami ;)
Ja pamietam jak u nas byl i sluz i krew :baffled: I tym sie wlasnie objawila alergia...
A co Ty podejrzewasz Blueberry? Bo nie pamietam czy znalazlas winowajce :sorry2:
No nic, mysle, ze sprobuje jeszcze jutro z marchewa, zobacze jak zareaguje, czy znowu bedzie. Oprocz tego zadnej wysypki ani nic. ALe jak sie powtorzy, to odstawie. A najgorsze, ze wizyte u pediatry mamy dopiero 2 sierpnia...
Z tym Nutramigenem to dobre co napisalas :-D
Ja sie tak wiele razy zastanawiam jak moj moze to pic, ale takie maluszki nie maja wyczulonego smaku tak jak dorosli, wiec to co dla nas jest ochydne, dla nich moze byc bardzo smaczne. Ale do 4 roku zycia? :szok: hehe

candy może Miłoszowi żeby wychodzić będą i tak reaguje?? robiłaś badania krwi i moczu???
czy wasze też się tak wyginały na bok dzieciaki? normalnie masakra nie mogę go przwinąc ;)

Oj wygina sie we wszystkie strony, zrobienie czegokolwiek przy Redanie to nie lada wysilek, az sie poce...

A moj tez ma czasami sluz w kupce, ale nie zauwazylam niczego innego do tego...

Ja pamietam jak u nas byl i sluz i krew :baffled: I tym sie wlasnie objawila alergia...
A co Ty podejrzewasz Blueberry? Bo nie pamietam czy znalazlas winowajce :sorry2:
Wycofałam najpierw mleko, ale to nie bardzo pomogło, bo krew się dalej pokazywała (ale z drugiej strony lekarz mówił, że śluzówka się może oczyszczać przez jakiś czas), potem odstawilam jajka i jak na razie krwi nie ma od tygodnia. Kupy dalej są kolorowe ;). Myślę, że za jakiś tydzień zrobię prowokację nabiałową, bo może to tylko jajka.

Mój też się wykręca :)

candy może Miłoszowi żeby wychodzić będą i tak reaguje?? robiłaś badania krwi i moczu???
czy wasze też się tak wyginały na bok dzieciaki? normalnie masakra nie mogę go przwinąc ;)
tak, caly czas sie wygina.
A to w ogóle jest pediatra? Przecież mleka HA są dla zdrowych dzieci, a nie dla alergików :szok:

Candy, a długo to już trwa? Pije mały coś oprócz mleka?
starej daty. No ale raczej powinien sie orientowac ze mleka HA nie podaje sie alergikom...:eek:

dziewczyny a powiedzcie jakich smoczkow do butelek uzywacie?
kurcze te Lovi sie wsysaja, bo Pawelek nie puszcza zeby smok sie odpowietrzyl.. musze mu wyciagac z buzi butelke :eek:
z koleji Canpol jakos dziwnie leci, ze nawet ja nie moge go porzadnie zassac, a Nuk to juz w ogole.. az mnie szczeka bolala jak probowalam ssac.
A.. no i powiedzcie czy Wasze dzieci tez sie tak "rzucaja" na smoka-uspokajacza? jakby byl glodny i ssie tak mocno...

tak, caly czas sie wygina.

starej daty. No ale raczej powinien sie orientowac ze mleka HA nie podaje sie alergikom...:eek:

dziewczyny a powiedzcie jakich smoczkow do butelek uzywacie?
kurcze te Lovi sie wsysaja, bo Pawelek nie puszcza zeby smok sie odpowietrzyl.. musze mu wyciagac z buzi butelke :eek:
z koleji Canpol jakos dziwnie leci, ze nawet ja nie moge go porzadnie zassac, a Nuk to juz w ogole.. az mnie szczeka bolala jak probowalam ssac.
A.. no i powiedzcie czy Wasze dzieci tez sie tak "rzucaja" na smoka-uspokajacza? jakby byl glodny i ssie tak mocno...

Moja mała to w ogóle nie zaakceptowała smoka uspakajacza, jak próbowałam włożyć do buzi do brało ją na wymioty. Natomiast co do smoczków do karmienia to ja używam tommee tippee, mają kształt piersi i nie zasysają się, fajnie się odpowietrzają. Moja Poli jak się przyssie do butli to nie popuści i u nas się sprawdzają.

reklama
Moja mała to w ogóle nie zaakceptowała smoka uspakajacza, jak próbowałam włożyć do buzi do brało ją na wymioty. Natomiast co do smoczków do karmienia to ja używam tommee tippee, mają kształt piersi i nie zasysają się, fajnie się odpowietrzają. Moja Poli jak się przyssie do butli to nie popuści i u nas się sprawdzają.

Pawelek jak byl na piersi to tez nie chcial smoka. A odkad podaje butelke (od piatku) to ssie az milo. A jak mu w nocy wypadnie to sie drze :-)

Do góry