reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
ale ja jestem totalnie bez talencie, teraz patrzę mam kaszkę ryżową brzoskwiniową, robi się ją NA MLEKU !!!! a jak ja robiłam na wodzie oczywiście ! pogratulujcie mi ! zdolna jestem.

myszowata wielkie dzięki !!! :)

edit: to kupię kaszkę manną błyskawiczną, bo ta moja napewno nie jest błyskawiczna. taka zwykła w papierowej torebce jak cukier.

a na opakowaniu jest napisane że na mleku ma być hehe stąd moje stwierdzenie beztalencia :)))))

ale spróbuje na mleku może będzie lepsza w smaku no i bardziej wartościowa dla tego łobuza. :))))

jestem obłędna, jutro zrobię ten kleik z bananem, a w poniedziałek kupię kaszkę manną błyskawiczną.

a robicie płatki owsiane ? tylko że ja się boję że on mi się nimi zakrztusi.

dobra żegnam się idę spać, jutro z chęcią poczytam dalszą dyskusję na temat kaszek itp. więc proszę pisać co jeszcze mogę wymyśleć mu na śniadanko :))))

moja wczoraj jadła owsiankę,a dzis zbojkotowała. a kleiku nienawidzi i ma odruch wymiotny. ja kiedyś tez kleik dałam na wodzie i możedlatego teraz nim pluje, hehe ;-) mannę mam, ale jeszcze nie dawałam jako śniadanka. ciekawe czy by jadła? tylko zabijcie, a nie wiem, czy to błyskawiczna czy nie, bo przesypałam do słoika ;-)

reklama
yra spoko nie przejmuj się, mi też przytrafiło coś źle na opakowaniu wyczytać(?) Oczywiście nic się nie stało, że na wodzie robiłaś, dziecku to nie zaszkodzi, tyle, że to chyba mniej sycące i bardziej takie dietetyczne. Mama moja mówiła mi, że w dzieciństwie na ból brzucha robiła właśnie kleik na wodzie, a tak normalnie to na mleku;-)

U nas też kaszki są bardzo ok, ale ostatnio doszłam do wniosku, że w trakcie jedzenia muszę mu dać pić i potem znów je chętnie...daję kaszki bobovita i hipp i uważam, że te bobovity są potwornie słodkie w porównaniu z hippem. Robię min mannę bobovity, zwykłej nie bo nie wiem jak miałabym ją na mm zrobić skoro mm się nie gotuje...

Do góry