reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

blue, jak ja byłam mała, to mnie bolał po gryczanej, teraz juz ok.
a teraz Ol obudziła się z płaczem i wkręcam sobie, że od kaszy :/

reklama
Dziewczyny co radzicie? Czy jesli moje dziecie nie chce jesc zupki to dac jej mleko, czy troszke ja przeglodzic?? Dodam, ze napewno jest glodna bo butle wypija bez oddechu.

Moja też tak ma- ale ona generalnie niejadek straszny, tylko, że zamiast wszystkiego najlepszy cyc. Jak nie chce obiadku to zazwyczj trochę czekam i robię kolejne podejście. Na ogół zjada choć ilości malutkie.

dziś wyczytałam w gazecie mamo to ja fajny przepis, kleik ryżowy i do niego zmiksować banana, wiem to to samo co kaszka bananowa ale kleik jest dużo tańszy i zawsze można dodać jakiś owoc. będę tak kombinowac. jutro spróbuje.

myszowata jest napisane że na mleku modyfikowanym.

kurde ale manna długo się gotuje co nie :) haha leń zemnie :)

bo tu tylko wrzątek i zalewam. a mannę trzeba gotować. chyba? :)

ale to taka zwykła ? bo mam taką najzwyklejszą?? czy kaszka manna błyskawiczna? robisz na modyfikowanym?? moniska głąb zemnie w gotowaniu :))))) jezu jeśli ugotowanie kaszy mannej można nazwać gotowaniem hahahahaha

edit: myszowata nie powiem ci bo mam nasypane w puszce, ale w sumie to nigdy nie pomyślałam o tym i zawsze robiłam go na wodzie. a może faktycznie powinnam była dodać mleko ? nie mam pojęcia jaki to był. szukam w necie może skojarze obrazek.

edit 2: to pięknie - najprawdopodobniej robiłam kliek ryżowy na wodzie a powinno być na mleku. o dziwo jasiu zjadał. ale rzadko robiłam bo to takie bez smakowe i coś mu dodawałam. pięknie zdolna jestem.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry