Olek uwielbia domowy krupnik
Ja mu daję 2 dania. Tylko w odstępach 2-3godzinnych. Na śniadanie ostatnio mu dawałam biały ser z jogurtem i jakimiś owocami, ale niezbyt mu to szło. Kupię szczypiorek, to może na słono mu posmakuje. Jeszcze kupię mu "serek wiejski" ma fajną konsystencje, może mu bardziej podpasuje. Oprócz tegobardzo lubi płatki owsiane z jogurtem, startym jabłkiem i np. jeszcze z jakimś owocem i to też mu daję na śniadanie. ok. 12 jest obiad, ok. 15 jest zupka, później jest zazwyczaj cysio i po kąpieli kaszka zbożowa z lipą albo 8 zbóż z nestle na wodzie i koniecznie z suszoną śliwką gerbera, bez niej ani rusz hehe tak sobie jakoś upodobał;-) i oczywiścia kaszka jest przez niekapek
Po południu po zupce to zje a to trochę swojskiej wędzonej polędwiczki lub szynki, ale niewiele, a to jakiegoś owoca lub sok owocowy, a to środek bułki sobie pomemla, wczoraj jadł babciną szarlotkę:-) Ogólnie to on za pieczywem nie przepada, chrupków też nie lubi i generalnie najada się daniami, że na jakieś przekaski między czasie to nie ma ochoty.
Picie pije z butelki lub ze szklanki - cały jest oblany, ale ma przy tym świetną zabawe:-) Z niekapka picia nie chce bo ten mój gałganek to taki zachłanny, że się zachłystuje. Butelkę też mu muszę trzymać, bo nie czai że trzeba mocno przechylić i ssie powietrze;-) ale jak leży to sam butelką się napije.