reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

my dziś też marcheweczka tylko z jabłuszkiem, Poli bardzo zasmakowało, ale jak dostała ostatnio soczek z marchewki to pluła dalej niż widziała ciekawe dlaczego. Czy twój maluch zje cały słoiczek z deserkiem? A podawałaś może już danie lub zupkę ze słoiczka? My na razie tylko jabłuszko, brzoskwinia i marchew, teraz chcę podać banana, zobaczymy jak jej posmakuje.

reklama
Każdy robi jak uważa.
Ja napisalam tylko,ze swojej malej nie podałabym mięsa tak wcześnie,czy to chude czy nie.
Moja psze mięsko zjadła po 6tym miesiącu.
Ale ja jestem z tych przewrażliwionych matek i bałam się jej dac cokolwiek.

Mojej niby też na początku wszystko posmakowało,ale odkąd dostała wit.d3 w jedzonku to nie chce mi jesc zupek ani obiadkow.
na pewno byloby inaczej gdybym dawal wit.d3 od poczatku,ale wit.d3 przypisal mi lekarz dopiero jak go zmienilam.
wczesniejszy mowil,ze nie musze jej podawac.
co lekarz to co innego gada.
teraz jej daje kilka kropelek i jak tylko poczuje jej smak to od razu koniec jedzenia.
dzisiaj to nawet nie skonczyla swojego ulubionego deserku - jabłuszko/banan :-(

Fenix, to może spróbuj jej inaczej podawać? Bo rozumiem, że masz wit w kropelkach/kapsułkach? Może daj na łyżeczkę z mlekiem?

moz-screenshot.png
moz-screenshot-1.png
moz-screenshot-2.png
Fenix83
Pediatra jest polka i ma dardzo dobre zdanie wiec nie chciejmy byc madzejszy od lakarza (choc to tez tylko czlowiek )chyba nie przeczytalas dokladnie co pisalam
Zaczalam od SAMEJ MARCHWI
4 dni TYLKO MARCHEWKA
Marchewka +kartofel przez kolejne 3 dni
potem 3 skladniki przez 3 dni a jak minelo 14 dni to byly 4 i nic ja nie boli i nic nie dolega zyje i cala :)bez przesady ale kiedys sloiczkow nie bylo a dzieci tez byly jakos karmione i zdrowe .
Kazdy robi co chce a ja wiem ze robie dobrze ja na niej nie robie experymentow takich jak sprubuj ketczup.czekolade itd

kiedys nie bylo tylu alergii i 4 miesieczne dzieci karmilo sie mlekiem.
ja tez bym nie podala miesa.

reklama
a ja podaje juz tylko 1 na kilka dni. Pediatra powiedziala, ze jak jest slonce to tak mam podawac. Chyba ze jest pochmurno. Poza tym, przeciew w mm sa witaminy. Wiec po co podawac dzieciom karmionym sztucznie jeszcze dodatkowo?

Do góry