reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a nie głupio Wam czasem jeśc, jak dziecko tak patrzy i patrzy...?
bo ja się po kątach chowałam ;)

reklama
Witajcie
Pytanie o jedzonku
Marcysia 2 tg temu zaczela od marchewki potem byl ziemniak potem dynia i miesko :)plula ale cos tam polykala a ile sie przy tym nagada po swojemu :)z mezem padamy ze smiechu :-D
Jada juz deserki jablko -banan to co sama robilam jakos jej nie pasowala dlatego pokupilam sloiczki i czesc wcina jak szalona :)
Jutro zamiezam kupic obiadki i tu pytanie jak duzo dawac ?na ile ten sloiczek na raz ?
Dzisiaj na kolacje pojadla bananowej kaszki lyzecza oczywiscie 130ml wody i 6 lych kaszki i opedzlowala wszystko potem jeszcze dostala 60 ml mleka i bedzie spac do rana .
Nauczyla sie spac tak od 21 do 7 nieraz 8 rano :)
Cycka dostaje z rana a w dzien nie chce ale dobre i to .
pije juz soki jablkowy z koperkiem i bananowe wszystko jej podchodzi :)

a my nadal nie spróbowaliśmy nic, mimo że 2 deserki i 1 marchewki stoja, i soczek jablkowy no ale za tydzien sproboujemy, moj M trzyma sie sztywno okresu skonczenia 4 miesiecy
:-D U nas tak samo!! Marchewa i jabluszko w sloiczku stoi, a M czekamy do 4 miesiecy ;-)
Ja od dwoch dni podaje tylko sok jablkowy rozcienczony woda.
A wczoraj (mozecie sie smiac) podalam Malemu lyczeczka sok, zeby zobaczyc czy juz jest gotowy na normalne jedzenie, czy nadal wypycha jezyczek. I sie zaskoczylam, bo moje Dziecie zalapalo od razu o co chodzi i jak tylko zblizalam lyzeczke to otwieral pysia i sie zajadal, mlaskal i sie smial :szok:

:-D U nas tak samo!! Marchewa i jabluszko w sloiczku stoi, a M czekamy do 4 miesiecy ;-)
Ja od dwoch dni podaje tylko sok jablkowy rozcienczony woda.
A wczoraj (mozecie sie smiac) podalam Malemu lyczeczka sok, zeby zobaczyc czy juz jest gotowy na normalne jedzenie, czy nadal wypycha jezyczek. I sie zaskoczylam, bo moje Dziecie zalapalo od razu o co chodzi i jak tylko zblizalam lyzeczke to otwieral pysia i sie zajadal, mlaskal i sie smial :szok:
Dobry pomysł :) Ja jutro tak spróbuję z herbatką koperkową :tak:

Witajcie
Pytanie o jedzonku
Marcysia 2 tg temu zaczela od marchewki potem byl ziemniak potem dynia i miesko :)plula ale cos tam polykala a ile sie przy tym nagada po swojemu :)z mezem padamy ze smiechu :-D
Jada juz deserki jablko -banan to co sama robilam jakos jej nie pasowala dlatego pokupilam sloiczki i czesc wcina jak szalona :)
Jutro zamiezam kupic obiadki i tu pytanie jak duzo dawac ?na ile ten sloiczek na raz ?
Dzisiaj na kolacje pojadla bananowej kaszki lyzecza oczywiscie 130ml wody i 6 lych kaszki i opedzlowala wszystko potem jeszcze dostala 60 ml mleka i bedzie spac do rana .
Nauczyla sie spac tak od 21 do 7 nieraz 8 rano :)
Cycka dostaje z rana a w dzien nie chce ale dobre i to .
pije juz soki jablkowy z koperkiem i bananowe wszystko jej podchodzi :)

miesko? jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic :-D

moj tez patrzy jak zaczarowany jak jem....wczesniej rzeczywiscie nie jadlam przy nim, tylko jak spal, teraz sie tak nie da....jeszcze wlasnie jak robie minki i dzwieki typu mhmhmhmmm, to polewka....hehehe

reklama
Do góry