reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a może właśnie w nocy jeden raz mleko a drugi raz woda lub herbatka. lub mniejsze ilości mleka tak żeby tylko sobie troszkę pociągnął z butli

reklama
yra tez wydaje mi sie ze nie je tak malo:tak:
jedna pobudka do zaakceptowania ale co do 2 to robilabymtak jak radzi ramari, sprobuj z ciepla herbatka a potem z woda, ja tez tak zrobilam i przestal sie budzic...

jeszcze jakbys napisala ile zjada tej kaszki czy mleka...

no właśnie muszę kupić smoczek ten przepływowy bo przez ten zwykły nie przechodzi i spróbuję.

kilka razy dałam mu kaszkę na noc łyżeczką ok 160-170ml zjadł wszystko. ale i tak była jedna pobudka

on po prostu czasami nie chce wieczorem mleka i wtedy są pobudki 2 w nocy.

a jak zje wieczorem to wtedy tylko raz.

pokombinuje.

a herbatkę czasami daję i faktycznie zasypia.

z moim M jest układ że wtedy on będzie wstawał do małego, podział musi być,

ja mam tak:

9. kaszka

wtedy od 11 do 13 śpi

po 13 obiadek

przed 16 deserek

wtedy od 16 do 18 śpi

wtedy ok 20-21 mleko

a i tak się w nocy budzi na mleko

różne godziny więc kwestia to nie jest przyzwyczajenia

yra u nas praktycznie identyczny rozkład jazdy z tym, że bez deserku (do porannej kaszki dostaje owoce) między obiadkiem a kolacją dostaje soczek. Kolacje (19:00) je chętnie - kaszka ryżowa - w nocy czasem się budzi a czasem nie ... my cycusiowi jesteśmy, zatem problemu nie widzę - jak się przebudza to przytulamy się i zasypiamy razem.

a u mnie chyba sie nie da przesypiac calych nocy musze mu dac jesc.Bo moj Jas ostatni posilek ma o 17.30 a o 18 juz slodko chrapie,wiec ok 4 budzi sie glodny jak smok! no ale to juz po ponad 10h snu.Wiec na pewno jest glodny.A o ok 1 budzi sie i dostaje herbatki.

Mazia, jak Jaś idzie spać o 18, to o której wstaje??

zaraz obiad, ale Ol nie wygląda na głodną... ciekawe ile dziś zje :dry:

Napiszę wam jak było z nocnym jedzeniem u mojego Karola. Jak miał 7miesięcy, to przestał się domagać jedzenia w nocy i przez 3 miesiące był spokój, a potem znów zaczął być głodny ;) W dodatku zaczął coraz wcześniej się budzić rano i w końcu doszło do tego, że były 2 butle w nocy - jedna o 1:00, a druga o 4:00. Jak miał 13 miesięcy to wymieniłam w butli smoczek na ustnik niekapkowy i wyobraźcie sobie, że moje dziecko wypijało tylko kilka łyków, a po paru dniach przestało się domagać mleka w nocy. Tylko że w dzień też mleka nie pił ;)

Ionka

o 18 kima

ok 1 budzi sie na herbatke

Potem o ok 4 na to mleko

i spi przewaznie do 7 plus minus 30 min.

Ale o 9 przewaznie znow pada na 1,5h-2 h.

a potem juz nie śpi? moja idzie po 20, wstaje 7:30-8, w dzień łącznie śpi godzinę.
no ale wracając do jedzenia ;-) obiad był nawet nawet, a teraz jeszcze 160mleka :-) na deser galaretka :-)

reklama
Do góry