dronka u nas wlasnie sa takie czerwone suche placki na plecach i czole, lekarz mi tu powiedziala, ze to na tle grzybiczym i podobno tak czasami wyskakuje, ale po clotrimazolu z hydrocortizonem ma zejsc....i powiem Ci, ze na czole juz powoli bledna te placki...chociaz ja tu do lekarzy z doza nieufnosci podchodze...
reklama
k_aralajna
Fanka BB :)
zapomnialam napisac ze ugotowalam dzis dla mlodego potrawke z miesa mielonego indyczego, warzywka - marchew, kalafior, fasolka, pietruszka, groszek plus lyzka kaszy jaglanej, rozdziabalam troche widelcem, nawet dobre;-) zobaczymy co on to
ramari
To dawaj mu rano jak wstanie, potem o 11, 14, coś małego przed 16tą i wieczorem mleczko. Ja bym tak zrobiłakurczę nie wcisnę w dzień małemu nic. bo on od 11 do 13 śpi, i potem od 16 do prawie 18.
Y
yra245
Gość
yra a moze te spanie od 16 do 18 jest za pozno dla Jasia?probowalas go polozyc wczesniej?
wiesz on nam daje sygnały jak jest zmęczony. wiesz jak wstaje o 13 albo troszkę później nie da rady wcześniej. czasami o 15,30.
nie potrafi inaczej, potrzebuje tylko snu.
ramari on jest w dzień na NIE Z MLEKIEM. a nie chce mu nie dawać obiadków. przecież musi mieć urozmaiconą dietę.
no nic dalej sobie powstajemy raz albo dwa razy w końcu i tak idę do WC.
ramari
Rozumiem, że mleko jest ble, ale inne rzeczy OK? A kaszki? To może dawaj rano kaszkę, potem deserek, obiadek, taki gęsty sok bobofruta owocowy, a wieczorem mleko. Spróbuj jeszcze powalczyć, bo co będzie jak Jaś się przyzwyczai do nonych karmień? Jak się urodzi drugie maleństwo to będziesz wyglądać jak zombie.
moniSkaBe
Dziewczyny czy alergia moze wystepowac w postaci czerwonych, szorstkich placków?? czy to obiawy skazy tylko ale ja Zyzi nie dawalam zadnych produktow mlecznych?? Bo moje dziecie oprócz krostek na szyi dostała na twarzy takich plamek i utrzymuja sie juz ponad miesiac i nie wiem od czego co i jak:/ podejrzewan pomidora, kaszke z truskawkami i chyba morele bo wczoraj dalam i znowu sie czerwiensze te placki zrobily a czym to ***** smarowac?? bo masc na recepte cholesterolowa z wit A nie pomaga!!! wrrrrrr
my mamy niby skaze bialkowa i wlasnie ona tak wyglada....
masc cholesterolowa ma tylko nawilzac, ona nie leczy alergii..
a ja zwariuje z jedzeniem mojego dziecka. Nie chce jesc nic innego tylko mleko.
Rano zrobilam kaszke manna na wodzie, dodalam 2 miarki mleka mm. i co ? i zjadl 30 ml.
na obiadek planuje dac kasze jaglana z marchewka i gruszka.
moniSkaBe
moje sie niestety przyzywyczailo.. jemy o 12 i o 4, pobudka o 5.30-6.30.Rozumiem, że mleko jest ble, ale inne rzeczy OK? A kaszki? To może dawaj rano kaszkę, potem deserek, obiadek, taki gęsty sok bobofruta owocowy, a wieczorem mleko. Spróbuj jeszcze powalczyć, bo co będzie jak Jaś się przyzwyczai do nonych karmień? Jak się urodzi drugie maleństwo to będziesz wyglądać jak zombie.
Agulka61
A moja wczoraj jak jadla schabik bo robilam roladki schabowe w sosie serowym z winiary,a smakowalo jej az zdziwilam sie bo ona nic nie chciala procz chleba i ziemniakow.
reklama
ramari
Monia w książce Tracy Hogg "język niemowląt" jest fajnie opisane jak eliminować nocne karmienia. Bodajże 6-miesięczne niemowle nie potrzebuje już nocnych karmień, a jeśli budzi się w nocy to jest to tylko przyzwyczajenie.moje sie niestety przyzywyczailo.. jemy o 12 i o 4, pobudka o 5.30-6.30.
Podziel się: