reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

dronka u nas wlasnie sa takie czerwone suche placki na plecach i czole, lekarz mi tu powiedziala, ze to na tle grzybiczym i podobno tak czasami wyskakuje, ale po clotrimazolu z hydrocortizonem ma zejsc....i powiem Ci, ze na czole juz powoli bledna te placki...chociaz ja tu do lekarzy z doza nieufnosci podchodze...

reklama
zapomnialam napisac ze ugotowalam dzis dla mlodego potrawke z miesa mielonego indyczego, warzywka - marchew, kalafior, fasolka, pietruszka, groszek plus lyzka kaszy jaglanej, rozdziabalam troche widelcem, nawet dobre;-) zobaczymy co on to

yra a moze te spanie od 16 do 18 jest za pozno dla Jasia?probowalas go polozyc wczesniej?

wiesz on nam daje sygnały jak jest zmęczony. wiesz jak wstaje o 13 albo troszkę później nie da rady wcześniej. czasami o 15,30.

nie potrafi inaczej, potrzebuje tylko snu.

ramari on jest w dzień na NIE Z MLEKIEM. a nie chce mu nie dawać obiadków. przecież musi mieć urozmaiconą dietę.

no nic dalej sobie powstajemy raz albo dwa razy :) w końcu i tak idę do WC.

Rozumiem, że mleko jest ble, ale inne rzeczy OK? A kaszki? To może dawaj rano kaszkę, potem deserek, obiadek, taki gęsty sok bobofruta owocowy, a wieczorem mleko. Spróbuj jeszcze powalczyć, bo co będzie jak Jaś się przyzwyczai do nonych karmień? Jak się urodzi drugie maleństwo to będziesz wyglądać jak zombie.

Dziewczyny czy alergia moze wystepowac w postaci czerwonych, szorstkich placków?? czy to obiawy skazy tylko ale ja Zyzi nie dawalam zadnych produktow mlecznych?? Bo moje dziecie oprócz krostek na szyi dostała na twarzy takich plamek i utrzymuja sie juz ponad miesiac i nie wiem od czego co i jak:/ podejrzewan pomidora, kaszke z truskawkami i chyba morele bo wczoraj dalam i znowu sie czerwiensze te placki zrobily:( a czym to ***** smarowac?? bo masc na recepte cholesterolowa z wit A nie pomaga!!! wrrrrrr

my mamy niby skaze bialkowa i wlasnie ona tak wyglada....
masc cholesterolowa ma tylko nawilzac, ona nie leczy alergii..

a ja zwariuje z jedzeniem mojego dziecka. Nie chce jesc nic innego tylko mleko.
Rano zrobilam kaszke manna na wodzie, dodalam 2 miarki mleka mm. i co ? i zjadl 30 ml.

na obiadek planuje dac kasze jaglana z marchewka i gruszka.

Rozumiem, że mleko jest ble, ale inne rzeczy OK? A kaszki? To może dawaj rano kaszkę, potem deserek, obiadek, taki gęsty sok bobofruta owocowy, a wieczorem mleko. Spróbuj jeszcze powalczyć, bo co będzie jak Jaś się przyzwyczai do nonych karmień? Jak się urodzi drugie maleństwo to będziesz wyglądać jak zombie.
moje sie niestety przyzywyczailo.. jemy o 12 i o 4, pobudka o 5.30-6.30.

reklama
Do góry