reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Wow! Cale banany! No niezle :-D
Ja mojemu podawalam sole, lososia i dorsza. Ta pierwsza tylko byla ze sloiczka, reszte gotuje.

To zamiast sloiczkowoch owocow, o 14 bede mu podawac swieze :-)
Dobrze macie z tymi drzemkami, ja wlasnie chcialabym, zeby Al spal ze 2-3h jednym ciagiem. A tu sie nie da, on najdluzej 1,5h no czasem od wielkiego swieta 2h. Moze jak juz bedzie starszy i bedzie mial jedna drzemke, to bedzie ona dluzsza.

Za jakis czas znowu mu posilki zmodyfikuje i bedzie tak:
8 - sniadanie
11 - drugie sniadanie
14 - obiad
17 - podwieczorek
19:30 - kolacja
Moje Dziecie ugodowe jest, wiec powinno nie byc wiekszych problemow ;-)

Wow! Cale banany! No niezle :-D
Ja mojemu podawalam sole, lososia i dorsza. Ta pierwsza tylko byla ze sloiczka, reszte gotuje.

To zamiast sloiczkowoch owocow, o 14 bede mu podawac swieze :-)
Dobrze macie z tymi drzemkami, ja wlasnie chcialabym, zeby Al spal ze 2-3h jednym ciagiem. A tu sie nie da, on najdluzej 1,5h no czasem od wielkiego swieta 2h. Moze jak juz bedzie starszy i bedzie mial jedna drzemke, to bedzie ona dluzsza.

Za jakis czas znowu mu posilki zmodyfikuje i bedzie tak:
8 - sniadanie
11 - drugie sniadanie
14 - obiad
17 - podwieczorek
19:30 - kolacja
Moje Dziecie ugodowe jest, wiec powinno nie byc wiekszych problemow ;-)

ja tez chce mojemu tak zmodyfikowac, a ze tez raczej ugodowy to mysle ze pojdzie gladko:-D

a co do drzemek to rowniez mysle ze jak jedna to sie wydluzy, moj pawelek tez spi 2 razy ok 1-1,5-2 na drzemke, roznie;-)
dzis zaszalal i spal 2 a potem 1,5 :-)

polka moj tez duzo je ostatnio cala miske taka duza normalna dorosla:p zjadl rosolu z makaronem...zarlok ale wcale nie wyglada,szybka przemiane materii ma po mamusi:) bo 2 kupy dziennie wali.

My godzin ustalonych nie mamy.

polka: ee troche nie za duzo? :)
No widzisz podobno nie :( mój lekarz mówi że za szybko mlecznych posiłków nie ograniczać, ale wiesz on do ponad 6miesiecy jadł cycowe na żądanie i trudno go odzywyczaić :( teraz jak śmiga na nogach przy pchaczu to też szybko spala :) no ale spójrzcie na zdjęcia jaka drobnica. Wszystkie wyniki i badania ok.

jesli chodzi o owoce, to w sumie tez nie narzekam :-) Ol na podwieczorek (galaretka nie stężała ;-)) dostała 5 truskawek, garść jagód, pól banana i herbatnik :-)
żeby mi tak chętnie jadła śniadania i obiady. ech.

ionka gdzie ty o tej porze dostajesz truskawki i jagody???

a co myslicie o mrożonych owocach? i rozmrożeniu ich i podania do deserku?

reklama
Do góry