reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Ja jako tako samego mleka krowiego tez nie daje. Mala pije mm ale podawalam jej juz kilka razy kaszke manne gesta na mleku krowim no i wcina jogurty i deserki z twarozkiem.

reklama
no ja jak mam mleko krowie od krowy to małemu podaje, a jak nie mam to pije wtedy mm, choć częściej (ok60-70%) pije jednak mm, małemu nic się nie dzieje po tym mleku wiec nie widzę przeciwwskazań żeby mu go podawać

ja wlasnie mysle o mleku ale w rozsadnych ilosciach tylko jeszcze nie juz bo wysypka troche sie jeszcze utrzymuje, ale ona to podejrzewam od proszku, wypralam ze 2 razy w vizir sensitive i chyba znow jutro wszystko do loveli wrzuce:baffled:
bo inaczej to juz nie wiem od czego, aha ionka po wodzie termalnej sie poprawilo ale nie do konca niestety, w kazdym razie dziekuje:tak:
a dzis pawelek dostal deserek z bobovity banany z mlekiem i tam bylo zwykle mleko, jak podejrzewam, bo pisalo mleko pelne 50% w skladzie, potem przeczytalam:szok: ale juz wlasnie jogurt jadl i nic nie bylo wiec to raczej nie to...

tez nie zamierzam czekac 3 lat

aha no i kupie te platki blyskawiczne i sprobujemy na mm:tak: bo z manny na razie zrezygnuje hehe;-)

Ja juz podawalam mleko, ale tylko do kaszek. Samego mleka jako napoju do picia nie bede dawac przed 1 r.z. Tylko, ze u nas wychodzi ta paskudna wysypka. Ciekawe to, bo po jogurcie, i deserkach mlecznych nic nie ma....

dziewczynie a w jakiej formie podajecie mandarynkę? w rączkę przecież raczej nie, więc jak?

aaaa i do mam których dzieci przesypiają noce całe, jak wygląda wasze menu w dzień dla dziecka z mlekiem oczywiście. będę wdzięczna.

Dziewczyny czy alergia moze wystepowac w postaci czerwonych, szorstkich placków?? czy to obiawy skazy tylko ale ja Zyzi nie dawalam zadnych produktow mlecznych?? Bo moje dziecie oprócz krostek na szyi dostała na twarzy takich plamek i utrzymuja sie juz ponad miesiac i nie wiem od czego co i jak:/ podejrzewan pomidora, kaszke z truskawkami i chyba morele bo wczoraj dalam i znowu sie czerwiensze te placki zrobily:( a czym to ***** smarowac?? bo masc na recepte cholesterolowa z wit A nie pomaga!!! wrrrrrr

Ostatnia edycja:
yra u nas jest tak:
ok 6 mleko
8 kaszka
11 deserek
14 obiadek
17 soczek owocowy bobofrut
19 mleko

dronka ciężko tak ocenić nie widząc. Może spróbuj przez jakiś tydzień dawać małej tylko bezpieczne, niepodejrzane rzeczy co do których masz pewność i obserwuj.

dronka niestety moze, u nas tez wystepuje i tez nie wiem na co, obstawiam proszek do prania, ale chyba znow sie przejde do lekarza bo fenistil daje, smaruje Tanno Hermal Lotio, wapno i dalej jest:-(
a zaczelo sie od lekkiej wysypki:-(

Yra u nas tak:
7.30 kaszka na gesto 150ml
11.30 obiadek 200g
14.30 mleczko 180
17.00 deserek
19.30 mleko z kasza 210

reklama
Do góry