reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a jakiego mleka uzywalas??

ponawiam prosbe o podanie przepisu i proporcji na manne na mm, tylko bez gotowania bo tez nie mam zamiaru gotowac mm,
probowalam ale mi nie wyszlo...:wściekła/y:

Mleko polnotluste Mlekovita.
A jesli chodzi o manne na mm to mysle, ze poprostu trzeba ugotowac manne na wodzie i gotowa dodac do mm. Na mojej sa takie proporcje: na plynna- lyzeczka na 100 ml, na gesta- 3 lyzeczki na 100ml.

Dziewczyny a co myslicie o kaczym miesku?? Od kiedy mozna podawac je dzieciom? Mam taka ekologiczna kaczuszke i nie wiem co zrobic a na necie nic konkretnego nie pisze.

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze moniska ciężko tak z mlekiem jakby nie patrzeć, a nie moglibyście przejść na bebilon pepti? to też jest mleko na alergie i 4 puszki na receptę kosztują u mnie 27 zł
u mnie jedno bebilon pepti kosztuje 11 z groszami... takze nieduza roznica.
ale Małego załatwiłam tym kiwi, teraz to już robi kupki w postaci zielonej wody z domieszką pestek:-(
kurcze... zdecydowanie nie toleruje kiwi
a kiwi jakie ma własciwosci
moj jadl pomidora z pestkami i nic

w ogole Niko robi duzo zielonych kupek
moje dziecie na Nutramigenie robi zielone kupy.. a jak smierdza.... poezja...
Dziewczyny jakie owoce juz dajecie maluchom? Chodzi mi o te swieze. Bo my na razie na jabluszku lecimy i ostatnio dalam troszke mandarynki, ale sie krzywil :D No rozniaste deserki ze sloiczkow :)

jablko, gruszka, banan, mandarynki, winogrono.

Kupilam dzisiaj kasze jaglana, platki owsiane i manna.
jutro sprobuje podac manna przez butelke z dodatkiem mm.
zobaczymy co ten moj niejadek na to...

karalajna Kupiłam płatki owsiane błyskawiczne Halina. Ich się nie gotuje tylko zalewa ciepłym mlekiem lub wodą. Ja zalewam mlekiem.

Na śniadanie była dziś u nas jedna paróweczka cielęca. Smakowała.

Ostatnia edycja:
dziewczyny, widze ze wiekszosc z Was podaje mleko krowie.
a od kiedy mozna?
cos gdzies czytalam ze nie przed skonczeniem roku..
cos sie zmienilo?

Jeżeli o mnie chodzi i o mój post wyżej to oczywiście zalewam mlekiem mm czyli mlekiem z wodą:-D Też czytałam że kilka dziewczyn podawało już krowie, ja jeszcze się nie odważyłam bo też się niby naczytałam że teraz to jeszcze za wcześnie. Sama nie wiem, mogłam się dziś zapytać pediatry jakie ona ma zdanie na ten temat. Zapytam przy okazju, póki co nie podaje.

ja z mlekiem poczekam do roczku ze spokojem jeszcze sie krowie na pije- moze chociaz tą wersje polubi;-)

u nas jaglana kasza holle bleeeeee
a z owocow siwezych banan mango mandarynka i brzoskwinka i khaki troszke
jablko ble i melon tyz ble ale jabzo ze sloika wciagnie dziwne

jeśli chodzi o krowie mleko, to jako takiego nie daje do picia, ale jogurty je normalne, twarożek też, serki topione, masło i jeśli mleko jest w obiedzie w ziemniakach, to też je. czyli daje jakieś małe ilości, tutaj tak się robi... do picia mm, ale małe dawki maja ją przyzwyczaić do krowiego.
na pewno nie będę Olci dawała mm do 3go roku życia ;-)

reklama
Do góry