reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Marciaa nie wiem nic o właściwościach kiwi, a ta kupka nie była tylko zielona - tym bym się nie martwiła bo też takie robi, ale ona była przezroczysta o konsystencji wody

no kiwi to silny alergen. kwaśne jest więc może ma duzo witaminy C? nie wiem ;-)

u nas po truskawkach kupa rażąco pomarańczowa ;-)

tak, zdecydowanie kiwi narazie idzie w odstawkę....spróbujemy ponownie za jakiś czas. Na obiad zjadł marchewkę z ryżem i cielęcinką, czyli coś co powinno było go "przytkać". No i na tyle to pomogło, że "wody zielonej" już nie było, ale kupa nadal inna niż normalnie....

Dziewczyny jakie owoce juz dajecie maluchom? Chodzi mi o te swieze. Bo my na razie na jabluszku lecimy i ostatnio dalam troszke mandarynki, ale sie krzywil :D No rozniaste deserki ze sloiczkow :)

gruszka, jabłko, banan, kiwi, śliwki, brzoskwinia. ( ostatnie 2 dni) i nic myślałam że będzie luźniejsza kupka ale nie. taka sama jak zwykle. ale do deserku maksymalnie 1 albo 2 śliwki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A mu juz probowalismy manne na zwyklym mleku pelnotlustym. Oli smakuje i niec jej sie nie dzieje.

a jakiego mleka uzywalas??

ponawiam prosbe o podanie przepisu i proporcji na manne na mm, tylko bez gotowania bo tez nie mam zamiaru gotowac mm,
probowalam ale mi nie wyszlo...:wściekła/y:

a z owocow to daje jablko, banana, wlasnie kiwi dawalam, maliny, troszke brzoskwinki tez, i to na tyle, ale pewnie melona mozna, truskawki tylko teraz nie ma swiezych, cytrusow nie probowalam...

reklama
Dziewczyny jakie owoce juz dajecie maluchom? Chodzi mi o te swieze. Bo my na razie na jabluszku lecimy i ostatnio dalam troszke mandarynki, ale sie krzywil :D No rozniaste deserki ze sloiczkow :)

jabłko, gruszka, kiwi, mandarynka, banan, suszone morele, melon, truskawki, maliny, mango, śliwki, winogrona, ananas... nie wiem czy coś ominęłam ;-) na brzoskwinie mamy uczulenie.

Do góry