reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

A ja ostatnio jak jadłam jabłko to Olek się z zaciekawieniem przyglądał, więc dałam mu polizać. Najpierw go wykrzywiło, a potem lizał bardzo chętnie. Wogóle lubi się patrzeć jak ja jem.

Basia też uwielbia się przyglądać jak rodzice jedzą a jak jeszcze się przy tym wygłupiają to ma ubaw po pachy:-) ale na razie dajemy jej dużo powąchać, niczego jeszcze nie próbowała ani nie lizała:-)

reklama
dziewczyny a orientujecie się od kiedy mozna podawac czerwone buraczki?? ja je uwielbiam to moze malemu tez beda smakowac :) a one mają dużo żelaza

a my nadal nie spróbowaliśmy nic, mimo że 2 deserki i 1 marchewki stoja, i soczek jablkowy no ale za tydzien sproboujemy, moj M trzyma sie sztywno okresu skonczenia 4 miesiecy

Dlaczego jeśli mogę zapyac? Może już pisałaś ale pewnie nie doczytałam. Ja już sama nie wiem kiedy wprowadzac nowości małemu;)
"Jak długo należy karmić niemowlęta wyłącznie piersią?
Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, aby niemowlęta były karmione wyłącznie pokarmem matki do 6. miesiąca życia. Następnie zaleca się wprowadzanie pokarmów uzupełniających oraz kontynuację karmienia pokarmem matki. Zalecenie odnosi się do przeciętnej populacji i w indywidualnych przypadkach może być uzasadnione inne postępowanie. U niektórych niemowląt (np. z dużym zapotrzebowaniem na żelazo, cynk, witaminę A) korzystne może być wcześniejsze (<6. mż.) wprowadzenie pokarmów uzupełniających."
Artykuły - Żywienie niemowląt i dzieci
:-)

Edit: W ogóle warto przeczytać ten artykuł, jest tam sporo informacji o żywieniu dzieci z alergią. Jest też informacja, że tylko ok 10% przypadków AZS ma związek z alergią pokarmową :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry