reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
moj misiu dostal dzis pol parowki,cielecej, ale sie zajadal;-) a potem zjadl cala miseczke barszczyku ktory ugotowalam, 1 klasa!!:-)

pomidorowke tez juz jadl, z makaronem, z pomidorami swiezymi i lyzka przecieru

nesia zrobilam z pomidorow i dodalam lyzke przecieru pietruszka marchewka poledwiczka ryżu nawet duzo dalam troszke soli i doslownie odrobinka pieprzu. Wyszedł taki krem ale smakowalo mu tylko nie udalo mi sie wszystkich pestek wyjacz pomidorka i je zjadal ;-) bo ja robilam z takich malych pomidorkow
zjadl cala miseczke :-)

dziewczyny czy bylo u was tak ze dziecko co bardzo lubilo mleko nagle go nie chce pic? w dzien na widok butli jest wrzask, nawet jak jest glodny, wieczorem czasem sie uda bez placzu czasem idzie ciezko, a w nocy zjada normalnie. wciskac mu ta butle czy odstawic na jakis czas?nie wiem w sumie co robic. deserki i obiadki zjada dobrze, kaszke srednio bo max 90 ml rano.

Ja już mam strasznego doła:-( Moja mała nadal ma bunt jedzeniowy. Tylko pierś właściwie toleruje. Już nie pamiętam kiedy normalny obiad zjadła:-( Kilka łyżeczek i koniec. Nic nie pomaga. Ani słoiczkowe, ani gotowane, ani zmiana łyżeczki czy pory karmienia. Z innym jedzeniem czyli kaszki , deserki i inne wcale nie lepiej:-( Na wadze przybiera w normie. Lekarka mówiła na wizycie, że jest ok. Ale jak ma być ok jak ona nie chce jeść:-(
Już mi się chce płakać jak tylko pomyślę o jej jedzeniu. Próbowałam nie dawać piersi i ją przetrzymać ale może mało konsekwentnie. Jestem załamana:-( Co robić, żeby zachęcić ją do jedzenia. Przecież na siłę jej nie nakarmię.

no u mnie tak było:) mała nie je już wcale butli tylko wszystko łyżeczką.u na nawet po śpiącemu nie wzięła butli do buzi i zaraz budziła się z wrzaskiem. pediatra powiedział aby mleko dawać w kaszkach i deserach mlecznych. więc się nie martw tylko daj łyżeczką :)

ja już przestałam katować Olę i siebie butlą... dostaje na noc i w nocy i tyle. w dzien daję jogurt (w porze mm), na śniadanie twarożek, bo kaszki też nie chce. albo serek topiony na chlebie.
dzis pożarła ode mnie z miski kilka łyżek cheeriosów (na normalnym mleku) a teraz pogryza je na sucho ;-)

obiad poszedł bardzo kiepsko, bo tylko pół zjadła i potem odruch wymiotny. a wczoaj zjadła połowe mojego obiadu- wołowona w sosie i gnocchi. chyba czas porzucic słoiki...

reklama
a ja zaczelam malemu dawac mm w dzien.I przed chwila wypil 120 do tegozjadl pol bananka z wafelkiem i lyzeczka gotowanej marchwi.

Na kolacje bedzie chyba tylko butla z kleikiem.O 12 znow butla i ok 5 cyc prawy ok 7-8 cyc lewy zapewne:D.

W ogole mam zamiar kupic malemu troche sloiszkow juz od 11 m hippa maja one wieksze kawalki a on lubi takie jedzenie w tych sloikach nie ma juz nic czego by nie jadl dlatego cos zakupie.Szczegolnie cos z ryba np to HiPP: Kluseczki z rybą i warzywami i to HiPP: Makaron tagliatelle z rybą i brokułami bo narazie rybke to tylko gerbera ale ona jest mocno zmielona a mlody juz nie lubi takich papek woli cos czuc miedzy zabkami.

Do góry