reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

O ja też zaczynam kombinować bo kaszki tak jak same są błyskawiczne tak i znikają błyskawicznie.:szok: Dzięki dziewczyny za przepisy na pewno wypróbuję. Ja dziś małemu zrobiłam deserek na jogurcie naturalnym z bananem i biszkoptem ale coś się kwasił:confused: o wiele bardziej mu smakują jogurty nestle (tylko ta cena). Kurczę jutro zrobię jeszcze jedno podejście i dam dużo mniej jogurtu w stosunku do banana i biszkopta bo dziś chyba przegięłam.

reklama
hej, my tez juz kombinujemy.
dzisiaj jedlismy buraka z ziemniakiem.

jutro zjemy ryz lub makaron z indykiem lub kroliczkiem i moze dynia?

ten kisiel to musze wyprobowac. Chce malemu troche zredukowac jedzenie mleka.. w sumie z 6 karmien zjechalismy na 4.
Mialo byc na 3, ale jak probowalam przepajac w nocy woda, to o 5 juz nie spal.... :eek: i wrocilam do karmienia..

dziewczyny a mam pytanie czy któraś z was robi zwykłą kaszę manną na mleku modyfikowanym?

czy któraś z was zrobiła budyń np. też na takim mleku?

czy jest to w ogóle możliwe?

yra ja tak gotuje najpierw robie mm a potem na tym kasze mamnne tak jak na wodzie, budyn na mm tez robilam:)

Moj w ogole nie je tych gotowych kaszek kupuje mu kaszke manne za 2 zl 500g,platki owsiane za 2 zl 500g i kasze jaglana za 2 zl 500g :D i starcza nam na dosc troche.

A i bardzo dobra jest ta kasza manna waniliowa kupilam w sklepie ostatnio i malemu bardzo bardzo smakuje.

U nas na obiad rosol z makaronem dzis.

Ostatnia edycja:
Jak na wodzie to taniej ale jak na mleku m to tez mleka idzie.U nas bebiko 2 jest na trzy dni a 12zł.Kaszki kupuje w promocji najczęściej dwie za 9,90 bobovita i nestle tez. Głównie jednak są to mleczno-ryzowe a inne juz około 7zł szt.Ostatnio zasmakowała ryzowo-kukurydziana na wodzie 5owoców i daję z owockami na deserek.Dzisiaj łosoś na parze z ziemniaczkiem, cukinią i marchewką.Rozdrobniłam zeby były nie za duże kawałeczki i jakoś zjadła:)

Ja też się zbuntowałam na te słoiki i gotowizny. Kupować tak codziennie to kasa płynie jak nie wiem. Dlatego głównie sama będę gotować a wiadomo jak i my dorośli od czasu do czasu coś gotowego. Dziś zakupiłam płatki owsiane będę podawać na mm i z owockami. Kupię też kaszę manną z kupca. Za 500g płatków owsianych dałam niecałe 2 zł.

u nas dziś malutki sukces, mała zjadła kilka łyżek zupy z makaronem i nie było odruchu wymiotnego:) ale to było tylko kilka łyżek i na tym koniec jedzenia zupy, dałam 150 ml mleka i zjadła.

ja też zaczynam gotować. jarzynki mamy swoje od teściów, kurki i jajka też, królik od znajomej więc większość ekologicznie:) do picia zamiast herbatek daję kompocik z jabłek, gruszek, wiśni - wypija codziennie po 100 ml kompotu i 100 ml soku:) pijak mały

reklama
yra robię na mm i dodaje owoc jakis . Mi opakowanie mm starcza tak mniej wiecej na tydzien.Wczesniej nawet na 3.

Mleko dostaje z piersi rano ok 6 wypija 2 wiec nie wiem ile tam jest.Potem ok 8-9 dostaje 120 mm.I na noc dostaje ok 180 mm z czyms tam .WIec ok 10 miarek mm idzie mi dziennie.A pijemy mleko Gerber,zdecydowanie najlepsze mnie tez najlepiej smakuje.

POlecam wam kaszke manne waniliowa jest pyszna maly tez uwielbia.

Do góry