O ja też zaczynam kombinować bo kaszki tak jak same są błyskawiczne tak i znikają błyskawicznie. Dzięki dziewczyny za przepisy na pewno wypróbuję. Ja dziś małemu zrobiłam deserek na jogurcie naturalnym z bananem i biszkoptem ale coś się kwasił o wiele bardziej mu smakują jogurty nestle (tylko ta cena). Kurczę jutro zrobię jeszcze jedno podejście i dam dużo mniej jogurtu w stosunku do banana i biszkopta bo dziś chyba przegięłam.
reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
hej, my tez juz kombinujemy.
dzisiaj jedlismy buraka z ziemniakiem.
jutro zjemy ryz lub makaron z indykiem lub kroliczkiem i moze dynia?
ten kisiel to musze wyprobowac. Chce malemu troche zredukowac jedzenie mleka.. w sumie z 6 karmien zjechalismy na 4.
Mialo byc na 3, ale jak probowalam przepajac w nocy woda, to o 5 juz nie spal.... i wrocilam do karmienia..
dzisiaj jedlismy buraka z ziemniakiem.
jutro zjemy ryz lub makaron z indykiem lub kroliczkiem i moze dynia?
ten kisiel to musze wyprobowac. Chce malemu troche zredukowac jedzenie mleka.. w sumie z 6 karmien zjechalismy na 4.
Mialo byc na 3, ale jak probowalam przepajac w nocy woda, to o 5 juz nie spal.... i wrocilam do karmienia..
M
myszowata
Gość
A Franio jadł dziś pieczone jabłko:-)
dziewczyny a mam pytanie czy któraś z was robi zwykłą kaszę manną na mleku modyfikowanym?
czy któraś z was zrobiła budyń np. też na takim mleku?
czy jest to w ogóle możliwe?
yra ja tak gotuje najpierw robie mm a potem na tym kasze mamnne tak jak na wodzie, budyn na mm tez robilam
Moj w ogole nie je tych gotowych kaszek kupuje mu kaszke manne za 2 zl 500g,platki owsiane za 2 zl 500g i kasze jaglana za 2 zl 500g i starcza nam na dosc troche.
A i bardzo dobra jest ta kasza manna waniliowa kupilam w sklepie ostatnio i malemu bardzo bardzo smakuje.
U nas na obiad rosol z makaronem dzis.
Ostatnia edycja:
Y
yra245
Gość
a płatki owsiane z czym dajesz? z mm? jakieś owoce czy cuś?
frotka 74
Jak na wodzie to taniej ale jak na mleku m to tez mleka idzie.U nas bebiko 2 jest na trzy dni a 12zł.Kaszki kupuje w promocji najczęściej dwie za 9,90 bobovita i nestle tez. Głównie jednak są to mleczno-ryzowe a inne juz około 7zł szt.Ostatnio zasmakowała ryzowo-kukurydziana na wodzie 5owoców i daję z owockami na deserek.Dzisiaj łosoś na parze z ziemniaczkiem, cukinią i marchewką.Rozdrobniłam zeby były nie za duże kawałeczki i jakoś zjadła
Ja też się zbuntowałam na te słoiki i gotowizny. Kupować tak codziennie to kasa płynie jak nie wiem. Dlatego głównie sama będę gotować a wiadomo jak i my dorośli od czasu do czasu coś gotowego. Dziś zakupiłam płatki owsiane będę podawać na mm i z owockami. Kupię też kaszę manną z kupca. Za 500g płatków owsianych dałam niecałe 2 zł.
frotka 74
Musimy kalkulować Zamroziłam sobie sporo cukinii ,bo sama uwielbiam .A owocków mam w słoiczkach, obie babcie mają działki ,sie postarały
u nas dziś malutki sukces, mała zjadła kilka łyżek zupy z makaronem i nie było odruchu wymiotnego ale to było tylko kilka łyżek i na tym koniec jedzenia zupy, dałam 150 ml mleka i zjadła.
ja też zaczynam gotować. jarzynki mamy swoje od teściów, kurki i jajka też, królik od znajomej więc większość ekologicznie do picia zamiast herbatek daję kompocik z jabłek, gruszek, wiśni - wypija codziennie po 100 ml kompotu i 100 ml soku pijak mały
ja też zaczynam gotować. jarzynki mamy swoje od teściów, kurki i jajka też, królik od znajomej więc większość ekologicznie do picia zamiast herbatek daję kompocik z jabłek, gruszek, wiśni - wypija codziennie po 100 ml kompotu i 100 ml soku pijak mały
reklama
yra robię na mm i dodaje owoc jakis . Mi opakowanie mm starcza tak mniej wiecej na tydzien.Wczesniej nawet na 3.
Mleko dostaje z piersi rano ok 6 wypija 2 wiec nie wiem ile tam jest.Potem ok 8-9 dostaje 120 mm.I na noc dostaje ok 180 mm z czyms tam .WIec ok 10 miarek mm idzie mi dziennie.A pijemy mleko Gerber,zdecydowanie najlepsze mnie tez najlepiej smakuje.
POlecam wam kaszke manne waniliowa jest pyszna maly tez uwielbia.
Mleko dostaje z piersi rano ok 6 wypija 2 wiec nie wiem ile tam jest.Potem ok 8-9 dostaje 120 mm.I na noc dostaje ok 180 mm z czyms tam .WIec ok 10 miarek mm idzie mi dziennie.A pijemy mleko Gerber,zdecydowanie najlepsze mnie tez najlepiej smakuje.
POlecam wam kaszke manne waniliowa jest pyszna maly tez uwielbia.
Podziel się: