reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Tak się cieszyłam, że może wreszcie Szkrab zje moją zupkę, ale malakser rozrdobnił na i tak za duże kawałki dla Szyma i wypluwał wszystko :( Teraz gerberka tez nie chce. W ogóle od wczorajszego szczepienia na żółtaczkę, apetyt ma gorszy. I co tu począć?

reklama
A u nas hitem jest delikatny twarozek z jablkiem i winogronem gerbera. Jak dla mnie straszna slodycz ale malej smakuje:)
My ciagle jemy co 2 godziny. Zadne przetrzymywania nic nie daja:( Kurcze nie wiem co robic. Wydaje mi sie, ze to troche za czesto. Dziewczyny co sadzicie o naszym menu?
8 kaszka ok 120ml
10 mm z kleikiem kukurydzianym lub kaszka zazwyczaj 150ml ale bywa ze wiecej lub mniej:)
przed 13 obiadek jak sama gotuje to ok 140m a jak sloiczkowe to maly sloiczek
15 mm ok.150 ml
17 jakis deserek lub jogurt z owocami ok 120
19.30 mm z kleikiem kukurydzianym 210ml
i raz w nocy mm 120 ml.
Oczywiscie nie zawsze tyle zjada, czasem wiecej czasem mniej.

a moja teściowa dziś została na chwilę sama z małym i go karmiła : zupka pomidorowa z indykiem i ryżem

mały jak zawsze zjadł cały słoik itp. mój M później do niej dzwoni, i coś rozmawiają, że chce coś mu ugotować, a ona po co, te słocziki naprawdę dobre bo posmakowała .

a tak była przeciwna.

aaa i co mnie zdziwiła drugi miesiąc już dała dla małego na drobne wydatki 50 zł.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a moje dziecko samo gryzie wedlinke, chlebek,
juz mu nie miksuje, gniote widelcem.
Oczywiscie wszystko gotuje sama.
Od kilku dni codziennie jemy obiadek , z reguly ziemniaczek z czyms...
jedlismy juz: ziemniak, marchewka, brukselka, wedlinka, winogrono, jablko, krolik.

dzisiaj bedzie ziemniak + dynia + marchewka.

a.. no i makaron bezjajeczny.

wiecie co... strasznie sie ciesze, ze moje dziecko rozszerza diete i ze to JA mu gotuje, a nie je sloiczkow.

a tak swoja droga to moglabym Wam sprzedac te , ktore mi zostaly...
tylko ze one sa maks do 6 miesiaca...

Ostatnia edycja:
a moj przed chwila zjadl z 15 obranych winogron a teraz zajada taki wafelek rurke jak do lodów pycha to u nas jest hitem:D

a moja teściowa dziś została na chwilę sama z małym i go karmiła : zupka pomidorowa z indykiem i ryżem

mały jak zawsze zjadł cały słoik itp. mój M później do niej dzwoni, i coś rozmawiają, że chce coś mu ugotować, a ona po co, te słocziki naprawdę dobre bo posmakowała .

a tak była przeciwna.

aaa i co mnie zdziwiła drugi miesiąc już dała dla małego na drobne wydatki 50 zł.
no to tylko sie cieszyc.
Fajnie ze nie wszyscy ludzie (czyt moi) sa skapi na wnuki :-)

moja mama mi fundnela palete obiadkow z ryba :) i ubranko na chrzciny:D
no i chyba tez zaczne gotowac. Wyje to co ma. Jedynie kupne jogurty albo deserki z owocami albo tez samam u bede dawac

mazia ty mnie nie dolinuj jak on ci ladnie gryzie

reklama
Ja dzisiaj w koncu dostalam chrupki zwykle (flipsy). Dalam Mlodemu, ale jeszcze nie skumal, ze trzeba je trzymac. Bo on je tylko sobie wklada do buzi i tak reszta chrupka wystaje i w koncu odpada....hehehehe...Ale i tak widac bylo, ze zasmakowaly....

Do góry