reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Ja Miksowi też ostatnio gotuję obiadki i również gniotę tylko widelcem.
Póki co młodziak - przez to uczulenie - je podstawowe warzywka: ziemniak, marchew, burak ...do tego makaron durum lub kaszka manna, a na podwieczorek tarte jabłuszko lub gotowy sloiczek.:sorry:

reklama
moje dziecie zjadło spagetti z kurczakiem :) smakowało :) zdziwiona byłam naprawdę długimi kawałkami makaronu no ale małemu nic a nic nie przeszkadzało

yra, to wy juz po obiadku?? matko, my dopiero po śniadaniu ;-) dziś dałam twarożek z owocami i Ol wrąbała całą michę :-D pomyslałam, że może te kaszki ja nudzą, niby codziennie inna, ale zawsze to kaszka... więc dzis odmiana na twarożek :-)

wiecie, najbardziej ubolewam nad tym, że tutaj nie ma tak, ze za rogiem jest sklepik z 20ma rodzajami pieczywa... żeby kupić coś innego niż białe bułki, to trzeba jechać daaaleeeko... no ale nawet po te białe bułki mam 30 minut w jedną stronę... czyli raczej nici z kupienia świeżego pieczywka rano na śniadanie...

u nas zaraz drzemka 2-3 godzinna. i on nie chce butli przed snem. więc zostaje obiadek. bo kaszkę dziś dostanie na noc. może pośpi dłużej.

a mój Mały przyczłapał dziś do mnie jak jadłam jogurt (brzoskwinia&marakuja) i tak się oblizywał patrząc co robię, że aż mu dałam troszkę popróbować, tak mu smakowało, że cały czas buźkę otwierał, normalnie szok bo nigdy go tej pory nie reagował jak coś jadłam, dostał jakieś 3 - 4 razy po odrobince

myszowata u nie mały żebrak pędzi jak tylko widzi że talerz niosę :) wczoraj Julka uciekała przed nią bo jadła omleta a ta mała jak zobaczyła że ma talerz to dawaj do niej i spindra się jej po nogach, biedna nie mogła zjeść kolacji w spokoju. jadły wspólnie :)

a ja wczoraj malemu kupilam owsianke taka zwykla blyskawiczną ale sie zajadal.Zalalam mu mm i dodalam deserku pycha.

Co do zebrania moj strasznie zebrze ciagle:)

a u nas chyba juz cycowanie powoli sie konczy.Maly w dzien nie za bardzo chce cyca woli inne jedzenie.Jedynie dostaje rano tak ok 6 .Ale na nie wiele mu to starcza dlaej glodny cos mi sie wydaje ,ze to moje mleko juz od jakiegos czasu malo dobre jest bo odkad zaczelam ograniczac cyca i dawac wiecej mm i normalnego jedzenia to minela anemia i mlody rosnie w oczach.A mial niskie przyrosty.

Dzisiaj po raz pierwszy wypil mm z butelki + kleik kukurydziany rano jakos o 7 wypil 80 mm z kliekiem,a teraz wypil prawie 200 z tym kleikiem.

Tak ze bedzie dostawal tego cyca rano jeszcze jak tylko mleko bedzie.Cóz 7.5 miesieca cyca to i tak chyba dlugo nie?? zakladalam ,ze bede karmic tylko do wrzesnia.

reklama
Do góry