reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

no tutaj z rodzajami chleba raczej kiepsko, chyba, że upieke sama... Ol najbardziej lubi zwykły biały chleb z masłem, wczoraj dałam jej chleba z oliwkami i rozmarynem i jej nie posmakował :-)

w ogóle moje dziecię zaczyna odmawiać butelki w dzień. zawsze piła o 15-16 a teraz od kilku dni odwraca głowę i nie chce. postanowiłam, że zamiast tego będe jej dawać inne mleczne rzeczy, dziś miała jogurt (zjadła ze smakiem), a jutro dostanie ser :-) szkoda, że nie ma jakiegoś smakowego mleka dla niemowlaków, a przynajmniej ja nie znam...

reklama
u nas weszło msmakowe bebiko 4 chyba truskawkowa.
sa dzieci jak moje co nie cierpia mleka. Moze Ol oli konkrety. Dalam Nikodemowi biszkopta musi sie nauczyc kawałki gryz...ok ale pol zjadl byłam bliska zawału jakie kesy brał jak tak dalej pojdzie osiwieje

no ja też czasem Oli wyrywam z buzi, zawsze mam stresa, bo ona garściami je ;-)

dziś na obiad dałam jej oddzielny makaron, brokuła i pożarła mnóstwo, a potem dopchałam ją małym słoiczkiem z reszktą makaronu. i okazało się, że żadne kawałki jej nie przeszkadzają!! a były wielkie! potem dostała bułkę z serkiem topionym i tez tylko buzię otwierała ;-) chyba faktycznie lubi konkrety, hehe, ja osobiście też mleko tylko w kawie ;-)

dzieciaki sa na tym etapie, ze jak mleka nie wypija to tragedii nie ma :) mamy w czym wybierac
kupilam hippa po 6 mies ogurt& owoce truskawka i malina jutro podam ciekawe czy zareaguje na truskawe

ja juz się przyzwyczailam ze moje dziecko samego mleka nie chce, dlatego wieczorem dodaje kaszke z lipa i czasem mieszam pol na pol z kaszką 8 zboz z nestle to na szczescie mu podchodzi, a jak pije samo mleko albo kaszke bezsmakową to dodaje soczku malinowego, raz zdarzylo sie ze pil kakao i mu smakowalo :) ale kakao nie chce mu za czesto podawac bo podobno mogą zaparcia powodowac

ja juz się przyzwyczailam ze moje dziecko samego mleka nie chce, dlatego wieczorem dodaje kaszke z lipa i czasem mieszam pol na pol z kaszką 8 zboz z nestle to na szczescie mu podchodzi, a jak pije samo mleko albo kaszke bezsmakową to dodaje soczku malinowego, raz zdarzylo sie ze pil kakao i mu smakowalo :) ale kakao nie chce mu za czesto podawac bo podobno mogą zaparcia powodowac
Kakao moze uczulić ,kaszki z kakao są od roku chyba.

w sumie truskawki tez po roku ;-) albo cytrusy. ja dzis spróbuje kiwi dac :-)
a w kakao same dobroci: magnez, żelazo, wapń, witamimy no i świetnie smakuje :-) ach nabrałam ochoty ;-)

dałam słoik hippa truskawki z malinami i jogurtem zjad całe 160ml i doprawił troche kaszka z lipy. Ale ta kaszka to serio...lipa :) Juz jej nie kupie zrobiłam na 150ml kaszki i wiekszosc to grudy a mieszałam w butelce...

swoja droga dziwne bobovita ma jogurty z truskawka po 9 hipp po 6 a ionka mowisz ze po roku:) Badz tu madrym.
Jak dostał truskawki o 8 to juz powinno wyjsc uczulenie ?:p

reklama
Do góry