reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

u nas znowu wojna z jedzeniem :-( juz nawet zła nie jestem :-( naprawdę nie wiem, co mam robic, żeby cokolwiek zjadła :-( 2-3 łyżki je i koniec. nawet z deserem tak jest ostatnio. daję jej naprawdę różne rzeczy do jedzenia, wymyslam, a ona nic :-( mam doła :-:)-:)-(

a co ile ma przerwy? moj musi miec co 4h oinaczej nie zje
ostatni posiłek ma o 18 mimo, ze kladzie sie o 20 i budzi sie dopiero o 2.30 na butle
u nas katastrofa z obiadkami jak łądnie jadl ostatnio tak teraz kicha

reklama
ionka a robilas Mlodej badania, tak jak dziewczyny?Jak wszystko w porzadku, moze to po prostu taki okres ma, moze zeby....

haha, badania, tutaj jak dziecko jest happy i sie uśmiecha i nie marudzi, tzn że ok!! :dry: zresztą pamietacie same, co Tabasia miała :baffled: ostatnio sie dowiedziałam, że jak dziecko ma katar i kaszle, to ok, no bo dzieci tak mają, że czasem są przeziębione. ja nie wymagam antybiotyków od razu, no ale jesli wg nich to normalne, ze dziecku z nosa leci, to juz sama nie wiem :baffled: z jedzeniem tak samo: powiedzieli mi ostatnio, żebym zamiast picia (soku, herbatek) dawała mleko, bo mleko to nie jedzenie, no ale moja nie da sie nabrac na to, jesli chce pić, to pić :no:

a co ile ma przerwy? moj musi miec co 4h oinaczej nie zje
ostatni posiłek ma o 18 mimo, ze kladzie sie o 20 i budzi sie dopiero o 2.30 na butle
u nas katastrofa z obiadkami jak łądnie jadl ostatnio tak teraz kicha

no pije tą butlę dzis miała o 3ej, potem śniadanie przed 10!! obiad zazwyczaj 3,5-4 godziny później. no ale jak nie zje śniadania, to teoretycznie powinna byc bardziej głodna, nie?? nic to, zobaczymy jak wstanie... :zawstydzona/y:

e-kord, u nas jest tak:
ok. 8:30 pierś
ok. 10:30 kaszka (tak z pół filiżanki)
ok. 12:30 pierś
ok. 15:00 zupka (kilka łyżeczek tylko zjada,a czasem nic)
ok. 17:00 deserek
ok. 19:00 pierś
w nocy pierś kilka razy

Adaś chyba traktuje dorosłe jedzonko jako taki dodatek, bardziej jako zabawę niż jedzenie. Dzisiaj byłam z Karolem u lekarza, jak wróciłam to chciałam mu dać zupkę, a on był śpiący i pewnie już głodny i z zupy nici, tylko się od razu do piersi przytulał.

Blu, a te pół filiżanki kaszy to liczysz na sucho czy po zrobieniu?? :-)

u nas sukces :-) 190 warzywnej lazagne :-) tylko musiałam zblendować, bo faktycznie makaron był ogromniasty :-)

Ionka Ola wie co dobre:)
Blu, heronek, dronka dzięki za odpowiedź. Ja po prostu po mojej Poli niejadku, zaczynam mieć schiza czy Lilka nie je za mało. W żlobku ponoć wcina aż miło, ale potem oprócz deseru i chrupek to w zasadzie tylko piers, a w nocy to też kilka razy, więc chciałam porównać z waszymi maluchami. Dzięki!

u nas sukces :-) 190 warzywnej lazagne :-) tylko musiałam zblendować, bo faktycznie makaron był ogromniasty :-)

ionka a ta lasagna to hippa przypadkiem?bo ja dalam ja ostatnio Mlodemu to zjadl tez bardzo ladnie, nawet te faktycznie duze kawalki makaronu...

e kord u nas roznie z tym jedzeniem.Ale głownie piers jest tylko w noc a tak je.Chleb z serkiem do smarowania np,zupki ,deserki kaszki,biszkopty,musy,jogurt naturalny z owocem.

Stalych pór jedzenia nie mamy.Ale mniej wiecej tak

ok 9 dostaje sniadanie( nie wiem co bo mama mu daje a ja spie jeszcze do 11) ale przewaznie,zoltko,chlebek,czy bulki z twarozkiem czy z serkiem do smarowania.

w miedzy czasie jakis biszkopt czy andrut dla dzieci.

ok 13 dostaje obiadek .Czyli np zupke,czy makaron z jakims warzywkiem,czy same fgotowane warzywa.

w miedzy czasi dostanie piers jak jestem w domu ale nie za duzo popije,albo jakis chrupek czy bananka troche.

ok 17.30(pol h przed polozeniem go spac generalnie) dostaje kaszke z mm zblenderowaną z jakims owocem swiezym badz ze sloika.

no i piers jest ok 23,2,6,8

Po zrobieniu :) Robię na oko -wsypuję trochę kaszki i dolewam wody żeby konsystencja była ok. Tylko nie pytaj jaką pojemność mają moje filiżanki :D

ok 9 dostaje sniadanie( nie wiem co bo mama mu daje a ja spie jeszcze do 11)
Niektórym to dobrze ;-). Ja wstaję 5 godzin wcześniej :szok:

reklama
e kord u nas roznie z tym jedzeniem.Ale głownie piers jest tylko w noc a tak je.Chleb z serkiem do smarowania np,zupki ,deserki kaszki,biszkopty,musy,jogurt naturalny z owocem.

Stalych pór jedzenia nie mamy.Ale mniej wiecej tak

ok 9 dostaje sniadanie( nie wiem co bo mama mu daje a ja spie jeszcze do 11) ale przewaznie,zoltko,chlebek,czy bulki z twarozkiem czy z serkiem do smarowania.

w miedzy czasie jakis biszkopt czy andrut dla dzieci.

ok 13 dostaje obiadek .Czyli np zupke,czy makaron z jakims warzywkiem,czy same fgotowane warzywa.

w miedzy czasi dostanie piers jak jestem w domu ale nie za duzo popije,albo jakis chrupek czy bananka troche.

ok 17.30(pol h przed polozeniem go spac generalnie) dostaje kaszke z mm zblenderowaną z jakims owocem swiezym badz ze sloika.

no i piers jest ok 23,2,6,8

Mazia Jas Ci tak ładnie gryzie? ło matko bo my z tym w tyle :( i ile ci tego chlebka wszamie

Do góry