reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

no ja dziś podejście do rybki robię... sie zobaczy ;-) śniadanie zjadła przyzwoicie, co prawda tylko pół, ale za to sama otwierała buźkę :-) dodałam mase melona, ostatnio to nasz hit :-) chyba teraz melon będzie często w użyciu ;-)

kaszek ryżowych nie daje w ogóle.

reklama
No niestety dzisiejszy obiad znów nieudany:-( Mała zjadła z pół małego słoiczka.Nie sądzę , że jej nie smakowała bo wcześniej to jadła a głodna raczej była bo piersią nie pogardziła. Ach ta moja dziewczyna- łobuziara jedna.

Oj z tym jedzeniem to ja muszę się nagimnastykować nieraz. Wczoraj bunt na całego.Busia zaciśnięta i bez szans na jedzonko. Mimo kilku podejść obiadu nie zaliczyła.Ja zaraz się stresuję że nie chce i jak to będzie bez obiadu , ale na siłę nie da rady nic zrobić.
Mam nadzieję, że dziś lepiej pójdzie.:-)

Dziewczyny a czy kaszki ryżowe to można na wodzie zrobić? Bo przepis jest ma modyfikowane lub odciągane własne a ja zanim ściągnę 100ml. to wieki mijają.

Kasia sa kaszki ryżowe , je sie robi na mleku.Ale są też mleczno ryżowe i te robisz na wodzie ,bo juz mleko w sobie zawieraja:)Sama kupiłam ostatnio ryżowo-kukurydzianą i w domu dopiero zobaczyłam ,ze jest bezmleczna.Na szczęście moja córcia jest na bebiku 2 wiec nie było sprawy.

Kasia, jeżeli nie chcesz dawać mm, to możesz zrobić kaszkę na wodzie. Pytanie tylko czy dziecku będzie smakować... Możesz dodać trochę owoców ze słoiczka, albo świeżych. Składniki odżywcze w ryżu jakieś są, w końcu to właśnie węglowodany są podstawą piramidy żywienia. Mleka dziecku piersiowemu raczej nie brakuje. A jak mu będzie mało, to się upomni ;) A jeżeli chcesz, żeby było bardziej kalorycznie i odżywczo, to kup Sinlac - on jest bez mleka i przyrządza się go na wodzie. A jeżeli ci nie przeszkadza mm, to tak jak Frotka pisze - kup kaszkę mleczno-ryżową i już :)

Marcia, Nestle z lipą się robi na mleku.

ja rano Poli podaję kaszkę mleczno-ryżową która już w sobie ma mleko mm, mleczną owsiankę też z mm oraz kaszkę mannę z mm. wszystko z jednej firmy bobovita. jak na razie mała wcina aż miło patrzeć. zresztą ja ze śniadaniami jej kombinuję tak aby co dzień miała inną kaszkę na śniadanko i tak mamy ich 4 rodzaje więc codziennie jest inna.
sinlac ja podaję do zupki bo mała samego nie chciała spróbować było plucie na odległość a tak w zupce zje i nawet nie poczuję :)

polusia a na jakim mm jesteście? Wiesz też bym kupiła tę owsiankę z bobovity, ale ona chyba jest na mleku bebiko albo bebilon (?) a my jemy mm hipp i pediatra mówiła, żebym dawała mu tylko kaszki mleczne z hippa (te bez mleka to co innego), żeby nie mieszać, ale kurdę nie dość, że cena kaszki hipp to ok 10-11zł (to jakoś przeżyję), ale gorsze jest to, że mały wybór smakowy, zwłaszcza w moim mieście, gdzie są one dostępne w jednym tylko sklepie i są chyba 3 rodzaje, jak nie 2

ja kupilam mlodemu hippa ryz z jabłkami i rewelacji brak kurde
on tylko szama zwykla nestle z dodatkiem syropu albo owocow.
Dzis wprowadze zoltko do obiadku o ile mi zje bo coś wariuje.
Ja daje w nocy tylko bebilon a kaskzi to jadl bobovity nestle hippa :p

reklama
myszowata moja mala jest na enfamil AR 2 bo ulewamy, pytałam pediatry i powiedział żeby dawać jak tylko nic małej nie jest. daję i żadnej różnicy nie widzę :)

Do góry