reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

racja :-) jak ja olewam, to Ol zjada ;-) a jak idę z łyżką i podejściem, że MUSI zjeść, to ona złośliwie nie chce ;-)

zastanawiam się nad świeżo wycisknym sokiem pomarańczowym, chyba dam łyka Oli na podwieczorek :-)

Ostatnia edycja:
reklama
ionka moja mama do dziś wspomina jak dała mi takiego soczku i jak po nim wyłam całą noc, tylko ja miał pewnie 3 miesiące....kiedyś ponoć od 2 miesiąca dawano dzieciaczkom soczki no i wyszło jak wyszło

a można? też mam pomarańcze :) no i musze wam pochwalić, oczywiście nie siebie :) ale mojego M - od wczoraj robi małemu deserki sam :) i dziś gotuje mu zupkę do mrożenia :) a jak wybrzydzał na targu warzywa, przebierał, zobaczymy jak mały zaareaguje na jedzenie nie słoiczkowe, deserki je :)

Dziś już trzeci dzień bez obiadu:-(
Już próbowałam jej ugotować bo pomyślałam że słoiczkowe jej się znudziło ale to nie pomogło. Dziąsełka zaciśnięte i koniec. Zjadła tylko jabuszko z brzoskwinią. Mam nadzieję, ze szybko wróci jej apetyt na obiadki.

kasia współczuję! mi sie zawsze humor ustala po obiedzie dziecka ;-) jak zje, to super, a jak nie chce, to mam doła.

soku nie dałam jednak ;-) kumpelka dała swojej córce (miesiąc starsza od mojej) i było ok, dlatego i ja się zastanawiam ;-)
dałam za to bułkę i tak mi sie zakrztusiła, że o mało na zawał nie padłam :-( no ale odkaszlnęła, a resztę wygrzebałam z buzi palcem.

oj widze ze co niektore walczą z niejadkami, moj raczek zajad narzekac nie moge :)
co do kaszek to tez zdecydowanie preferuje bezmleczne i nie ryzowe, zreszta wlasciwie wiekszosc ryzowych jest na bazie mleka, a inne mozna szybciej bezmleczne dostac
moj dzisiaj znowu mleczko od krowy dostal na popoludnie, a na rano mu podam kaszke manne
dzisiaj znowu nakupilam tone sloikow zapas chyba na dobry miesiąc mam :)
dostalam z hippa kupony rabatowe do carfura i je dzis zrealizowalam, ale stwierdzam ze to jedna wielka sciema bo drozsze są te obiadki i za rabatem kosztują tyle co 2 tygodnie temu

reklama
Czy ktoras z mam karmi mlekiem nan 2. Dostaje szalu z tym mlekiem, nie chce mi sie rozpuszczac, nie wiem czemu:( Probowalam z zimna, goraca, letnia woda i nic. Z jedynka nie bylo takich problemow.

Do góry