moniSkaBe
Fanka BB :)
moniskabe: nie czuj sie winna, bo matka tez musi byc zrelaksowana i czus sie dobrze psychicznie. to w koncu my spedzamy z dzieckiem prawie caly dzien i musimy sie dobrze czuc. a taka ciagla dieta zle wplywa na nas. twoj maly moze juz zaczynac powoli sloiczki, wiec bedzie dostawal roznorodny pokarm. karmilas przez najwazniejszy czas w jego rozwoju i nie musisz sie katowac. tylko tak jak pisze mazia, odstawiac musisz powoli, chyba ze pawelek od razu zaakceptuje przejscie na butle.
moj oliwier w sumie tylko przez 1 miesiac dostawal moje mleko, a to i tak starczalo go na 2-3 karmienia w ciagu dnia, a rosnie jak na drozdzach, nie ma zadnych alergii, na nic nie choruje
Candy, może ty go nie karm tak na siłę, daj mu trochę czasu? Bo wychowasz sobie niejadka...
Monika, pewnie że krzywdy dziecku nie zrobisz. Pytanie tylko czy zaakceptuje mieszankę dla alergików, bo już ma pewnie swoje preferencje
na noc dostalam juz od kilku dni, nawet moze dluzej, gdzies okolo 2 tyg, Bebilon Pepti z Nutritonem albo kleikiem ryzowym. No i pil. Nawet przed chwila mu dalam butle to zjadl 80 i usnal.
Moze to przechodzenie na butle nie bedzie takie straszne jak mi sie wydaje?
Tak, chce stopniowo, przede wszystkim dlatego, ze jakby odstawila od razu to chyba by mi cyce pekly :-)
Dzieki dziewczyny za pocieszenie.