reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

mi się to polusia pierwszy raz zdarzyło straszne gęste

moje dziecko przeprosiło się z mlekiem, tak zjadał ok 170-180 ml 5 razy dziennie, a teraz zjadł już dziś 4 razy po 210 szok, a jeszcze jedna butla przed nim

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
puree jako pierwszy jego słoiczek nie podeszło, zjadł kilka łyżeczek bez wyraźnej chęci, do tego strasznie gęste, wiem jak to puree ale strasznie aż łyżka stała, trochę rozrzedziłam, ale ogólnie później zrobię drugie podejście
ja ten sloiczek tez musialam rozrzedzac, bo lyzka stawala i maly plul.

u nas dzisiaj jablko-brzoskwinia.. ale chyba dostalismy uczulenia od niej. Cale policzki i broda czerwone :eek:

dziewczyny a od kiedy mozna podac biszkopty? i jakie?

Ostatnia edycja:
dziewczyny a od kiedy mozna podac biszkopty? i jakie?

ja juz daje

to tak w ramach glutenu;-)

petitki, niby bez barwnikow i konserwantow:tak:

aha i dalam dzis mlodemu skosztowac jogurtu naturalnego a dopieropotem przeczytalam ze od 10 miesiaca mozna huh;-) ale nic mu nie ma

a poza tym sklad taki jak w tych misiowych jogurtach a one sa po 6 ciekawe
za to kosztuja 2 razy tyle;-)

a u nas dzis 1 raz rybka uhh jak smakowalo:)

INDYyk tez ok,ale cielaczek nie podszedl.Kurczak tez w miare smakowal.A jutro krolik chyba.

Dziewczyny co z mlekiem krowim?Dala juz ktoras?

słuchajcie zjadło to moje dziecko dziś znowu królika i dzisiejszy dzień był w porządku, nie marudziła, kupa zrobiona, chyba ostatnie ekscesy to tylko zbieg okoliczności. a małej posmakował króliczek :)

polusia widzisz, super:tak:

a co do mleka krowiego...to chyba jakoś długo się czeka, choć nie wiem, ostatnio słyszałam, że przetwory z niego po 12 miesiącu a mleko nazwijmy to "czyste" nawet do 3 roku życia nie, no ale myślę, że to przesada, moja koleżanka gotuje swojemu synkowi mannę na najzwyklejszym łaciatym od 8 miesiąca, ja pewnie po 6 miesiący podam jogurcik a potem się zobaczy:tak:

reklama
Do góry