reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

ionka a oto i przepisy:
budyń: 6 miarek mm (bebiko), 180ml wody, 8g mąki ziemniaczanej, 1/2 żółtka - wodę zagotować i ostudzić, mm wymieszać z połową wody, do drugiej połowy dodać mąkę i żółtko ciągle mieszając, zagotować, na koniec wlać do tego mm, można dodać jakiś mus owocowy
przekładaniec:1 i 1/2 miarki bebiko, 45ml wody, 8 płaskich łyżeczek kleiku ryżowego, 1/3 słoiczka owoców-zagotować i przestudzić wodę, dadać mm, następnie dodać kleik, 1/4 tak przygotowanego kleiku przełożyć do miseczki, na to nałożyć owoce, czynność powtarzać tak by ostatnią warstwą były owoce
koktajl:3 miarki bebiko,90ml wody, 1/2 jabłka i 10 malin - umyte, obrane i sparzone wrzątkiem owoce razem z przygotowanym na wodzie mm zmiksować
zupa: 90ml wody, 3 miarki mm, 5 płaskich łyżeczek kleiku ryżowego - kleik rozmieszać w mm:-)
smacznego!:-)
źródło - poradnik bobovita

reklama
moje dziecko dziś nie chce jeśc wcale.
pół śniadania, kilka łyżek obiadu, mleka wcale.
jestem wykończona namawianiem jej do czegolowiek.
to chyba zęby, a jak nie, to już nie wiem :-(

blu gołąbki tak, ale dziś dałam królika ze słoiczka i to samo. Płacz, napinanie się, marudzenie. to jednak nie zęby, to mięsko :(

reklama
mowilam lekarzowi o jedzeniu Nikodema ze wybredny ze raz je raz nie i pow ze jak zje 300ml mleka to nie mam sie denerwować bo widocznie tyle potrzebuje a sam sie nie zagłodzi i jak bedzie chciał to zje...no to zobaczymy czy uda mi sie niedenerwować. po 4h zjadł ledwo 130ml :p

kupiłam kaszke nestle pitna w kartonikach daje ktoras??? i mus bobovity
obkupiłam Nikiego w soczki deserki i obiadki kremy marchewkowe z jarzynami :)

Do góry