reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Blu ona ulewa tylko daniami ze słoiczków - w tym ulaniu jest ślad marchwi, jabłek itp no i siła rzeczy mlekiem bo przewaznie daje jej piers po daniu. ale samym mlekim nie ulewa!! czyli to nowosc - zaczynam sie zastanawiac czy to jej uklad pokarmowy tak reaguje na nowosci....a jadla jedynie jabluszko, marchewe,jab+march, jab+brzoskwinie, i march+ ziemniak:sorry:

Blu ona ulewa tylko daniami ze słoiczków - w tym ulaniu jest ślad marchwi, jabłek itp no i siła rzeczy mlekiem bo przewaznie daje jej piers po daniu. ale samym mlekim nie ulewa!! czyli to nowosc - zaczynam sie zastanawiac czy to jej uklad pokarmowy tak reaguje na nowosci....a jadla jedynie jabluszko, marchewe,jab+march, jab+brzoskwinie, i march+ ziemniak:sorry:
Ja bym na twoim miejscu się wstrzymała z rozszerzaniem diety (jeżeli możesz oczywiście). Za miesiąc spróbowałabym znowu.

dronka - ulewanie to chyba raczej objaw nietolerancji nowych pokarmów. Poczekaj jeszcze z tym jedzonkiem :tak:

polusia - Kuba też nie lubi tego kukurydzianego ;) Wydaje mi się, że możesz zagęścić :tak:

Madzia, ja średnio zużywam 1,5 słoika na obiad- jakis cały z mięskiem itp i pół same warzywka, a nastęonego dnia daję to pozostałe pół i inny cały. więc bez problemu możesz dać jeden słoik na raty :-) tam zawsze jest napisane, ile po otwarciu można go w lodówce trzymać.

na podwieczorek daję słoik owocowy plus dziś kaszka manna, albo pół herbatnika, albo kleik kukurydziany.
moja samego kukurydzianego tez nie lubi, dziwne bo chrupki je ;-)

i kupiłam kaszkę jaglaną Holle z jabłkami i gruszkami, zwykłej nie było, ale ta tez jest bez cukru.

reklama
Do góry