reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Ionka a po co zeby do chrupkow?przeciez to sie w buzi rozplywaaaa

no ale było nie było- nie papka hahaha ;-)

a od kiedy można takie chrupki podawać ? i to są takie zwykłe kukurydziane czy jakie?

no ja daje takie zwykłe bezsmakowe flipsy :-) a od kiedy, to już zależy od dziecka ;-)

spoko, ja na pewno spróbuje tej metody, powiem więcej: z czasem każda z nas tak zrobi :-)

moja w sumie od razu załapała ;-) i tak fajnie wysysa to powietrze ze środka i memła sobie, a dzis włożyła do buzi i oderwała kawałek zdecydowanym ruchem, haha tylko potem długo mieliła to, co miała w buzi :-D

a ja za kazdym razem jak jestem na zakupach to zapomne kupic te chrupki :)

co do tej metody to jak oboje rodzicow pracuje i jemy obiad o 16-17 to to jest problem zeby jesc o tej samej godzinie, a mlody przez 9 godzin dziennie bedzie z nianią, a jak mi jeszscze dojdą delegacje no to Krzycho popoludniami bedzie na łasce tatusia :) zostają się jedynie weekendy :) na pewno sprobuje te metode bo sama jestem ciekawa co grzdylek zrobi z tym jedzonkiem, ale do codziennego stosowania to na dzien dzisiejszsy odpada

Dziewczyny czy waszym dzieciom zdarza sie ulać o godz 18 obiadkiem któy jadły o 11?? bo mala moja tak ma i nie wazne czy jadła jabłuszko czy marchewke - ulewa wszystkim:eek: czy to znaczy ze jest nie gotowa na dania :-(a i ja daje nie tak jak wy obiadek i deserek - u mnie jest albo deser albo obiadek...czy powinnam wprowadzic 2x dziennie słoiczkowe dania?? bo zglupialam...i jeszcze nie dalam malej glutenu-chyba mam czas na to jeszcze:)

moja mała też jeszcze glutenu nie jadła, a słoiczki dostaje dwa razy w ciagu dnia. rano zupka i popołudniu deserek. nam sie też ulewa ale ulewamy tym co ostatnie zjadła czyli np zupką jak była ostatnia.

Bartus ulewa ale nie obiadkami tylko mleczkiem.A jak myslicie daje Bartusiowi przed południem połowa obiadku ze słoiczka a czy moge dac na kolacje reszta ze słoiczka tak na wieczór?

reklama
po jakim czasie zaczełyscie wprowadzac drugi sloiczek????...nie chce przegiąc na początek...tej marchwi nie dałam a dzis juz nie chce wolę z rana ....kurcze sliwki, brokuly, morele na sloikach są po 4 miesiacu a wdłg schaematow nawet po 6 badz tu mądry.....
a jak z jagodami dajecie

Do góry