reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

myszowata: a moze sprobuj dawac po 180 ml i co ok 4 godziny? bo jakos czesto sa u ciebie posilki i chyba nie ma czasu zglodniec

ja podaje 1 lyzke kaszki mannej z mm (robie z woda 30 ml) do deserku. staram sie podawac codziennie. a jak nie dam do deseru to dosypuje do wieczornej butli zamiast1 lyzki mm.

reklama
ja go karmiłam co 4h, ale jak zaczęłam dawać stałe pokarmy to się trochę częśniej te posiłki porobiły, muszę to zferyfikować....

ja go karmiłam co 4h, ale jak zaczęłam dawać stałe pokarmy to się trochę częśniej te posiłki porobiły, muszę to zferyfikować....
Jejku jakbym o nas czytala! Mialam tak samo, karmienie co 4h mlekiem i wszystko. Odkad zaczely sie obiadki i deserki, to nie wiedzialam jak to wszystko ulozyc, glowilam sie chyba z tydzien :sorry: Bo dosyc, ze wiecej posilkow, a mniej mleka, o ktore sie wtedy martwilam, to do tego drzemki Ala tak rozlozone, ze nie bylo mowy o wprowadzenu dodatkowego karmienia. No, ale sie udalo i o 14 jemy owoce :-)
Docelowo chcialabym, zeby nasz dzien wygladal tak:
7-8 sniadanie
10 drugie sniadanie
13 obiad
16-17 podwieczorek
19-20 kolacja.
Ale na to mamy jeszcze czas. Na razie sie tak nie da bo Al spi w niektorych porach posilkow, zreszta nie bede mu na razie niczego zmieniac jak jest dobrze :happy:

Czyli ta kaszke manne powinnam juz wprowadzic tak? Moge dodac do obiadku? Mysle o sloiczku 135g. Jak ja przygotowac?

Tabasia jeżeli masz możliwość to kup kaszkę mannę tzw. krupiczka jest blyskawiczny grysik ugotujesz na wodzie i dodasz do zupki, jeżeli nie masz takiej możliwości to są gotowe z bobo vity - albo na mleku już albo bez. tak samo robisz i domieszasz do zupki

Polusia musze sie zorientowac jakie u nas maja. W pl sklepie powinno sie cos znalezc. A te na mleku to sie robi czy one juz maja jakies mleko w skladzie? Bo my alergicy nie mozemy :no:
Dzieki za rade, na pewno bede dodawac do obiadku :tak:
A te kaszki np. mleczno-ryzowe tez sa juz z mlekiem? Bo nawet nie wiem :sorry:

tabasia to nie kupuj tych mleczno- ryżowych jak jesteście alergicy.
kaszka manna bobo vity ta na mleku jest z mlekiem modyfikowanym, natomiast ta druga jest bez mleka i dodajesz do tego który stosujecie obecnie. myśle że mannę błyskawiczną dostaniesz, ale sa też słoiczki z glutenem więc takie też możesz dać

Tabasia, ja w pl sklepie kupiłam kaszę manną błyskawiczną i daję Olci do deserku co 2gi dzień 1 łyżeczkę, w pozostałe dni daję do deserku pół herbatnika rozpuszczonego (heinza).
na początku dawałam po pół łyżeczki co drugi dzień.

wczoraj na podwieczorek były owoce z płatkami quiona :-) a od jutra zaczynamy kaszke orkiszową :-) mam nadzieję, ze posmakuje.
dzis na obiad pierwszy raz Ol jadła groszek i na szczęście wszystko ok :-)
jednak definitywnie ma uczulenie na brzoskwinie :-( nic to, obejdziemy się.

reklama
Do góry