reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

reklama
o i tu właśnie zaczyna się kolejny problem,jaka firma jest najlepsza bo jak poczytałam o Gerberze jak dodają MOM to az mnie ciary przechodzą
ja tez dawalam Hippa, ma najwiecej warzyw i mieska, inne czesto nadrabiaja wagowo sosami
poza tym hipp ma warzywa z upraw ekologicznych i ciewkawe smaki, choc tak naprawde to wszystko smakuje tak samo

Osz to ja zolzowata matka, bo moj jutro 4 miechy konczy, a jeszcze zadnego smakolyka nie mial w dziobie;/
Ale ze moj dziobek w dolnych granicach normy przybiera, to wlasnie mu kupilam kaszke ryzowa i chyba dzisiaj dam mu posmakowac, bo tez do 6 miecha nie zamierzam czekac. Tylko ze ja zaczynam wlasnie od kaszki (na mm, bo szczerze mowiac nie chce mi sie bawic w odciaganie) , a potem poprobuje z warzywkami, a z owockami sie narazie wstrzymam jeszcze z miesiac.

mój dzisiaj skrobane jabłuszko, tak mu posmakowało że aż się DOMAGAŁ!!! :-D:-D aha i już automatycznie paszczkę otwiera jak łyżeczkę widzi :-D

jutro soczki marchewkowe

Dziewczyny ja chyba chce do 6 misiąca tylko na cycku, powiedzcie oznacza to,że mam wprowadzic gdy mała skończy 5 miesięcy i od 6 podawać, czy gdy skończy 6 miesięcy i od 7?

reklama
Ati to znaczy ze po skonczeniu 6 miesiecy bys inne pokarmy wprowadzala, czyli w kwietniu :)

Ja chcialam od 4 miesiaca skonczonego ale mysle nad tym i mysle i chyba tez poczekam. Po pierwsze Ania juz ma problemy z trawieniem nabialu, czyli jest spora szansa ze z inymi produktami tez tak moze byc. Po drugie ja mam nietolerancje na pszenice i egzeme, moja mama alergie pokarmowe min na orzechy wloskie i pomidory i w ogole tego typu choroby sa "popularne" w rodzinie. Do pracy nie wracam przed lipcem wiec bede miala jeszcze te kilka miesiecy zeby mala do innego jedzonka przyzwyczaic. No i moja to przybiera na cycu bardzo sporo juz jest na 97 centylu, jak jej kaszki dodam to wyjdziemy chyba poza siatke ;)

W sumie jak ma jej to dac wieksza szanse na zycie bez aleregii i nietolerancji to pewnie warto, w koncu to tylko 2 miesiace wiecej. Choc przyznam ze dla wlasnej wygody to juz bym wprowadzala, bo mi sie potworek nadal karmi co 1,5 godziny ;)

Do góry