reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

reklama
o i tu właśnie zaczyna się kolejny problem,jaka firma jest najlepsza bo jak poczytałam o Gerberze jak dodają MOM to az mnie ciary przechodzą
ja tez dawalam Hippa, ma najwiecej warzyw i mieska, inne czesto nadrabiaja wagowo sosami
poza tym hipp ma warzywa z upraw ekologicznych i ciewkawe smaki, choc tak naprawde to wszystko smakuje tak samo

Osz to ja zolzowata matka, bo moj jutro 4 miechy konczy, a jeszcze zadnego smakolyka nie mial w dziobie;/
Ale ze moj dziobek w dolnych granicach normy przybiera, to wlasnie mu kupilam kaszke ryzowa i chyba dzisiaj dam mu posmakowac, bo tez do 6 miecha nie zamierzam czekac. Tylko ze ja zaczynam wlasnie od kaszki (na mm, bo szczerze mowiac nie chce mi sie bawic w odciaganie) , a potem poprobuje z warzywkami, a z owockami sie narazie wstrzymam jeszcze z miesiac.

mój dzisiaj skrobane jabłuszko, tak mu posmakowało że aż się DOMAGAŁ!!! :-D:-D aha i już automatycznie paszczkę otwiera jak łyżeczkę widzi :-D

jutro soczki marchewkowe

Dziewczyny ja chyba chce do 6 misiąca tylko na cycku, powiedzcie oznacza to,że mam wprowadzic gdy mała skończy 5 miesięcy i od 6 podawać, czy gdy skończy 6 miesięcy i od 7?

reklama
Ati to znaczy ze po skonczeniu 6 miesiecy bys inne pokarmy wprowadzala, czyli w kwietniu :)

Ja chcialam od 4 miesiaca skonczonego ale mysle nad tym i mysle i chyba tez poczekam. Po pierwsze Ania juz ma problemy z trawieniem nabialu, czyli jest spora szansa ze z inymi produktami tez tak moze byc. Po drugie ja mam nietolerancje na pszenice i egzeme, moja mama alergie pokarmowe min na orzechy wloskie i pomidory i w ogole tego typu choroby sa "popularne" w rodzinie. Do pracy nie wracam przed lipcem wiec bede miala jeszcze te kilka miesiecy zeby mala do innego jedzonka przyzwyczaic. No i moja to przybiera na cycu bardzo sporo juz jest na 97 centylu, jak jej kaszki dodam to wyjdziemy chyba poza siatke ;)

W sumie jak ma jej to dac wieksza szanse na zycie bez aleregii i nietolerancji to pewnie warto, w koncu to tylko 2 miesiace wiecej. Choc przyznam ze dla wlasnej wygody to juz bym wprowadzala, bo mi sie potworek nadal karmi co 1,5 godziny ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry