reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

Ostatnia edycja:
reklama
Aga niezle z tym bigosem hehe

co do tego kiedy zaczac podawac to ja juz calkiem zglupialam :/ bede 24ego u pediatry zapytam co ona sadzi o tym :) ciekawe jak tutaj zapatruja sie na zywienie ?

ogolnie mnie to przeraza jak na razie ...te mikroskopijne ilosci , jakies gluteny i inne rzeczy :/ nawet nie wiem co tutaj mozna kupic a czego nie i jakie to nazwy ma :szok: chyba trzeba powoli , albo szybciej niz powoli hehe zaczac to wszystko ogarniac :)

w kazdym razie czekam na luty jak narazie :)

Hej ja potpytałam moich koleżanek które mają dzieci i żadna z nich nie doczekała 5tego miesiąca z wprowadzaniem dań hahah i mają fajne roczne dzieciaki nic im nie dolega więc nie ma co panikować wszystko jest dla ludzi tylko oczywiście rozsądnie i powoli.

Malutka - a takie jeszcze pytanko o kaszki bezglutenowe, najpierw będziesz dodawała troszkę do mleka zanim podasz konkretną dawkę??ja podawałam już kleik kukurydziany do mleka na noc i mały śpi po tym 6 h:-)

Tu fajny link podsyłam dla zainteresowanych:tak:

Kalendarz rozszerzania diety - Rozszerzanie diety - Niemowlę - BabyOnline.pl

Hej ja potpytałam moich koleżanek które mają dzieci i żadna z nich nie doczekała 5tego miesiąca z wprowadzaniem dań hahah i mają fajne roczne dzieciaki nic im nie dolega więc nie ma co panikować wszystko jest dla ludzi tylko oczywiście rozsądnie i powoli.

Malutka - a takie jeszcze pytanko o kaszki bezglutenowe, najpierw będziesz dodawała troszkę do mleka zanim podasz konkretną dawkę??ja podawałam już kleik kukurydziany do mleka na noc i mały śpi po tym 6 h:-)

Tu fajny link podsyłam dla zainteresowanych:tak:

Kalendarz rozszerzania diety - Rozszerzanie diety - Niemowlę - BabyOnline.pl

Tak :tak: Taki mam zamiar i to jeszcze w tym tygodniu :happy:
No szczerze powiedziawszy to mało znam osób które by tak długo czekały z wprowadzeniem czegokolwiek ,na ogół do max skończonego 4 miesiąca, ale soczki to już po skończonym 3 miesiącu, czyli jak wejdzie w czwarty :tak:

malutka- i jakie soczki na początek podawać?

Ja jako pierwszy podałam z marchwi ,pierwszego dnia dostał 2 łyżeczki, drugiego dałam 6 łyżeczek, a trzeciego dałam mu już w butelce do picia ale rozcieńczoną z wodą z jakieś 20ml soku i z 10-15ml wody... Dziś mu dałam jabłkowy, rozcieńczyłam z wodą tak jak marchwiowy ale najpierw dałam mu posmakować nie rozcieńczonego tylko ze strzykawki, to tak mu posmakowało ,że się przyssał do strzykawki :-D:-D

reklama
kurcze normalnie dla mnie te wprowadzanie dań to kolejne wyzwanie jako niedoświadczonej mamie normalnie zazdroszcze mamą że już wieca co i jak podawać bez obaw ale z soczkami to podam tak jak malutka mówi Ola 18.01 kończy 3 mies i podam jej soczki. A soczki jakie kupujesz Hippa?

Do góry