reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

a mój po 3 dniach zrobił kupkę, i wiem że to od jabłuszka. Ale prutki były cały czas więc nie było bólu brzuszka, po prostu się musiał przyzwyczaić. Jutro próbujemy może marchewkę :)

oj czytamy etykiety :eek: zresztą ja zaczynam od zupek domowych :)

w 3-cim miesiacu juz mozna wprowadzac owoce? myslalam ze od 4-go i to tylko dzieci na mm..:confused: Jak to w koncu jest?

reklama
kingolinka jesli brzuszek nie jest twardy, a dziecko sie nie prezy to nie warto dawac czopka. ja dalam mojej 2 razy i zrobila kupe po okolo 12 h... poza tym ona w ogole robi co 3-4 dni i jest ok

Malutka- a powiedz sok z marchewki to sama robisz w sokowirówce z kupnych marchwi?? Czy taki kupny?? Ja od poniedziałku zaczynam podawać owoce i warzywa już tak na poważnie ;-) A jest jakiś schemat chyba nie parę dni to parę dni tamto co nie?? A Ty kleiki będziesz wprowadzała??

Ivi u ciebie moga mowic o wprowadzaniu stalych pokarmow zupelnie co innego niz w Polsce. U mnie zalecaja czekanie do skonczenia 6 miesiaca jesli dziecko jest na piersi i absolutnie nie zaczynac przed ukonczeniem 17 tygodnia. I zaczynaja od kleika ryzowego, glutenu nie daja do 6 miesiaca.

A we Wloszech jak jest?

Ja poczekam wiec do konca 17 tyg i w 4 miesiacu planuje wprowadzic tylko jablko, marchew i kleik ryzowy, ewentualnie ryzowo-kukurydziany.

Malutka- a powiedz sok z marchewki to sama robisz w sokowirówce z kupnych marchwi?? Czy taki kupny?? Ja od poniedziałku zaczynam podawać owoce i warzywa już tak na poważnie ;-) A jest jakiś schemat chyba nie parę dni to parę dni tamto co nie?? A Ty kleiki będziesz wprowadzała??
Miałam zacząć od swoich soków z sokowirówki ale musiałabym jechać do teściów po marchew bo w sklepie nigdy nie wiesz na co trafisz, tak więc zaczęliśmy od kupnej marchewki z hippa, jeszcze jutro dostanie marchew ,a potem przez trzy dni będziemy wprowadzać jabłko:tak: tak co trzy dni będziemy wprowadzać nowe rzeczy, łącznie z kaszkami:tak:;-)

moj dostal na sprobowanie dzis odrobinke przecieru z brzoskwini(takie z kartonika dla niemowlat) ojoj jak mlaskal, na poczatku sie skrzywil ,ale jezor zaczal mu chodzic i oczy mowily"jeszcze":-)

widze że pomału wprowadzacie nowe rzeczy więc chyba też się odważe i w poniedziałek coś jej dam

Kiedyś na tych wszystkich produktach było od 4 miesiąca, a nie po 4 miesiącu i podawało się jak dziecko skończy 3 miesiące ,a wejdzie w 4 miesiąc i dzieciom nic nie było, także wprowadzaj i nic się bój :-D

reklama
Do góry