reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

reklama
Kingolinka- ja byłam na bebilonie ale mój miał straszne zaparcia , więc teraz jesteśmy na nan i jest zupełnie ineczej, piękne kupy raz dziennie i mnóstwo pięknych bąków :-)

My już też próbowaliśmy jabłuszka , tak się wykrzywiał i odruch miał wymiotny że sikałam ze śmiechu:-D:-D:-D Ale kolejnym razem było o wiele lepiej;-)

A powiedzcie mi co z tymi kaszkami bezglutenowymi i kleikami po 4tym tyg ??Można wprowadzać razem z przecierami??

Kingolinka- ja byłam na bebilonie ale mój miał straszne zaparcia , więc teraz jesteśmy na nan i jest zupełnie ineczej, piękne kupy raz dziennie i mnóstwo pięknych bąków :-)

My już też próbowaliśmy jabłuszka , tak się wykrzywiał i odruch miał wymiotny że sikałam ze śmiechu:-D:-D:-D Ale kolejnym razem było o wiele lepiej;-)

A powiedzcie mi co z tymi kaszkami bezglutenowymi i kleikami po 4tym tyg ??Można wprowadzać razem z przecierami??

Chyba po 4 miesiącu? :-D Wszystko teraz zaczyna się od skończonego 4 miesiąca, ale skoro już wprowadziłaś jabłuszko to ja bym dała i kaszkę:tak:

Mój za to dziś uraczył się soczkiem z marchwi :-D Nawet mu posmakowała i zrobił dziś sam dwie piękne kupki :-D Jutro znowu soczek z marchwi ,a za dwa dni podamy jabłuszko :tak::-D

o kurcze,widze ze akcja nowego papu juz sie rozkreca :) ja poki co jedynie zauwazylam,ze Julka syrop z lyzeczki daje sobie podac,a ze strzykawki to nie chce i krzyczy. wiec mysle,ze damy rade ogarnac jak cos nowego bede jej chciala podac :) ale poki co czekam jeszcze z rozszerzanim :)

u mnie starsza nie zjadła nigdy słoiczka(próbowałam-nie smakowało jej NIGDY)
wiem,że młodszej raczej tez nie podam...

Ati MOM jest w sloiczkach ktore maja tylko miesko i taka informacja jest na etykiecie wiec lepiej je czytac
zdaje sie ze to gerber wypuscil w zeszlym roku takiego twora
ja sloiki dawalam tylko czytalam etykiety bo sklad tez jest rozny

Dałam mu jednak wczoraj bebilon ale tylko 60 ml dzisiaj juz na cycu ale kupy dalej nie ma juz ponad 2 dobe... dalismy wlasnie czopka i dalej nic... umeram ze strachu....:szok:

Czopek może zadziałać nawet po godzinie, u nas tak było:tak:
Mój za to wczoraj jak dostał 2 łyżeczki soczku tak wczoraj zrobił sam dwie kupki i dziś z rana jedną :-D

reklama
a mój po 3 dniach zrobił kupkę, i wiem że to od jabłuszka. Ale prutki były cały czas więc nie było bólu brzuszka, po prostu się musiał przyzwyczaić. Jutro próbujemy może marchewkę :)

oj czytamy etykiety :eek: zresztą ja zaczynam od zupek domowych :)

Ostatnia edycja:
Do góry