reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

Ja znam jedna babke ktora od 6 miesiaca dawal krowie mleko ,ale to z oszczednosci i to dziecko bylo wiecznie glodne .On jak mial ponad rok to prawie trzy kartony wypijal.
Wydaje mi sie ze te sztuczne sa bardziej sycace.
Chociaz musze przyznac ze ten chlopiec teraz ma juz 5 lat i niezly klocek z niego.

reklama
Neki kiedyś czytałam artykuł o mleku krowim.( Postaram się go znaleźć). Głównie chodziło o zawartość sodu, w mleku krowim jest go parokrotnie więcej niż w kobiecym i to może obciążać nerki. Efekty tego widoczne są dopiero w późniejszym wieku.
Ja do zwolenników mleka nie należę i jakoś sama nigdy go nie piłam (jedynie do kawy, czasem bawarkę) za to cenię sobie przetwory mleczne:).

Asionek to prawda, teraz jest trend ze mleka krowiego nie podaje sie dzieciom do 3 urodzin!!!
dla mnie totalna przesada i gotuje Jaskowi budynie, kaszki i owsianki na krowim a raz dziennie dostaje swoje junior
moja kuzynka synkowi podawala krowie rozcienczone z woda od 5 miesiaca, maly mial straszne problemy z brzuszkiem, a po krowim przeszlo

no tak wlasnie wydawalo mi sie , ze gdzies czytalam , ze az do 3 rz !! przesada jak dla mnie ...
coraz to nowe rzeczy wymyslaja :/ raz , ze wogole mleka nic pic ,nawet dorosly , bo niezdrowe , a wczoraj juz w DTVN namawiali do picia jak najwiekszej ilosci mleka ...

u nas to od roku kaza dzieciom juz podawac normalne mleko takie ze sklepu...modyfikowane to sa najstarsze takie od 9 miesiaca, pozniej juz nie ma nawet innych,tak jak w pl, po 1rz, po 2 itd.....

ja mlodego karmilam wlasnie na zadanie,pierwsze dni byly ciezkie, bo mialam malutko pokarmu po cc,ale wlasnie bylam uparta, chyba 3 pierwsze dni w domu,to mlody non stop na cycu,a jak spal to wtedy ja z laktatorem dalej szalam....kurde,jak sobie przypomne,to masakra....potrafilam przez pol godziny laktator na jednym cycku,a i tak 10 ml sie sciagnelo...ale ja bylam wtedy uparta i moze ze 2-3 dni minely i juz bylo wszystko dobrze,z tym,ze mlodemu nie dalam butli,tylko mlodego ze strzykawki takim wezykiem dokarmialam jak ciagnal cyca.....ale mowie, 2 chya dni i bylo dobrze...
ale nie powiem, teraz jakbym miala tak sama,to nie wiem czy bym miaa tyle samozaparcia,bo jednak wtey moglam poswiecic caly czas malemu, teraz juz bedzie dwojka,wiec nie bedzie tak czasu na siedzenie z cycem na wierzchu :p

kurcze to niezle zaparcie mialas :) podziwiam !!

na innych wątkach i forach jakoś nikt nie ma problemu z moim stylem pisania :)

to pisz tam :)
widze , ze unikasz odpowiedzi na moje pytanie , gdzie ciebie oczernilam ??
to moze wyjasnisz mi chociaz po co to wymyslilas? zeby mnie oczerniac ?? :/

Ja znam jedna babke ktora od 6 miesiaca dawal krowie mleko ,ale to z oszczednosci i to dziecko bylo wiecznie glodne .On jak mial ponad rok to prawie trzy kartony wypijal.
Wydaje mi sie ze te sztuczne sa bardziej sycace.
Chociaz musze przyznac ze ten chlopiec teraz ma juz 5 lat i niezly klocek z niego.

no moja szefowa na brak kasy nie narzekala :) rodzina milionerow prawie ze :))
co kraj to inne podejscie do tematu ...

Dzięki za podpowiedzi.
Ja tez generalnie uważam, że mleko krowie to jest dla cielaka najlepsze, ale nie chce się dać zwariować. A nawet z artykułu wynika, że jak dostanie maluch owsiankę na zwykłym mleku to go nie otruję - kwestia proporcji składników :-)

Ja dawałam mojej zdaje się od 6 miesiąca chyba grysik na krowim mleku i nic jej nie było, danonki chyba gdzieś od 7 jadła, fakt że poza tym do roku karmiłam ją modyfikowanym ale też nie wiem o co biega z tym krowim mlekiem że aż do 3 roku życia każą dzieciom podawać modyfikowane.

reklama
mój teść po krowim mleku w 6 miesiącu życia dostał skazy białkowej, więc ja na pewno dziecku w tym wieku nie dam krowiego mleka, z resztą ja sama takiego nie lubię i nie piję, to dziecka też nie będę faszerować

Do góry