reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - czyli nasze potyczki z cycuchami u butelkami:)

ja też tylko cycem karmię i tak jak u dziewczyn ran potrafi przespać 5h (tylko w nocy mu się to zdarza) a czasami nawet co 1h się budzi :)

a co do zamrażania pokarmu jak to się odbywa? ściągam i do czego daję? i ile może być czasu zamrożone? fajna sprawa jak już się pokarmu nie będzie miało..

reklama
uff a myślałam już, że to nie tak coś, jak mój malec raz budzi się po godzinie na am, raz po 3 h. Dzisiaj w nocy dał nam popalić, budził się co pół godziny, dawałam cyca, ssał i ssał. I tak do 7 rano, nie wytrzymałam i dałam mu butlę i spał jak suseł:tak: Teraz na noc też go nakarmiłam, żeby przespał noc ładnie:tak: A dokarmię cycem w nocy.

ja też tylko cycem karmię i tak jak u dziewczyn ran potrafi przespać 5h (tylko w nocy mu się to zdarza) a czasami nawet co 1h się budzi :)

a co do zamrażania pokarmu jak to się odbywa? ściągam i do czego daję? i ile może być czasu zamrożone? fajna sprawa jak już się pokarmu nie będzie miało..

ja daję do słoiczków
w zamrazarce moze byc 3 m-ce (wg mojej poloznej 6)

po rozmrozeniu pod wodą nalezt podac w ciagu 30 min, po rozmrozeniu w lodówce moze stac 6 godz. - nie rozmrazac w temp. pokojowej

Ja też karmię tylko cycem i jestem z siebie taka dumna jak nigdy w życiu :-)
Malutka śpi w dzień po 2.5-3 h, a w nocy czasem się zdarzy 5 h. A cyce mam takie wielkie (i tak dużo pokarmu) że dzieci sąsiadów mogę dokarmiać :-D;-)

Mój Mikołaj w dzień chce jeść zazwyczaj co 2 godziny, czasem częściej, dzisiaj rzadziej, co ok 3 godziny, w nocy muszę powiedzieć nawet ładnie śpi, je tylko 2 razy i przeważnie szybko zasypia, ale przeważnie ze smoczkiem. Też go czasem nie chce, ale jak już wepchnę na siłe to nawet ładnie trzyma a jak zaśnie to wypluwa. Co do czuwania, bardzo różnie, były takie dni że zasypiał na chwilę i się budził a wczoraj i dzisiaj miał ze dwa/trzy razy aktywność po godzinie a tak to spał.

fazerka są specjalne pojemniczki,woreczki do przechowywania pokarmu. Co do czasu przechowywania sa rózne szkoły- jedna ze 3 miesiące inna że do miesiąca bo zmienia się skład mleka

Wojtuś tez ma rożne nocki. wczorajsza była rewelacyjna zasnął o 21:00 i obudził się o 3:30 :szok: ale noc wcześniejsza było co 1,5-2 h wiec nie ma reguły. ciekawe jak będzie dziś bo jesteśmy po szczepieniu. teraz spi na moich kolanach po jedzonku. odkładam go do łózka i siebie tez.dobranoc.

ewelina nie rezygnuj z nocnego karmienia swoim mlekiem, bo nocne jest akurat najlepsze. Jesli przybiera na wadze wg swojej krzywej z siatki centylowej to nie masz co sie martwic

fazerka ja pakuje w pojemniki avent
AVENT Pojemniki VIA na pokarm opinie użytkowników - Cokupic.pl

tylko, nie wiem czy nie beda za duze skoro sciagasz to, co zostaje w piersi po karmieniu. Ja zlewam wszystko, bo idealnie mi pasuje 1 pojemnik=1 cyc= jedno karmienie butelka;-)

reklama
Do góry