Dziewczynki mam do Was pytanie, mianowicie Kacperek wcina za kazdym razem 120ml mleka modyfikowanego, piersią wogóle nie jest karmiony. Problem polega na tym, że on się często domaga więcej tego mleka. Czy byłoby za dużo jeśli dałabym mu 150ml? Czy takiemu maluchowi nie wolno zwiększyć tych zalecanych porcji?? Będę wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź!
reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
To anastazja zamroź sobie jak masz duzo
mnie jak mama urodziła to dala jednej babce do cycka jak jeszcze mamita nie miała laktacji rozkreconej
mnie jak mama urodziła to dala jednej babce do cycka jak jeszcze mamita nie miała laktacji rozkreconej
Dorotka_23
Fanka BB :)
Anisia a spróbuj mu dać tak jak chce. Może ma pojemniejszy żołądek i będzie jadł więcej z rzadziej. Przecież każda dzidzia jet inna.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Anisia nie sugeruj sie tymi ml. Moj Nikodem pil 150 jak mial niecale 2 tyg!!!
Takze daj mu tyle ile potrzebuje
Takze daj mu tyle ile potrzebuje
livastrid
2010 & 2012
tak Anisia, jak Dorotka napisala - daj mu po prostu wiecej w zasadzie duze dzieciatko urodzilas, wiec pewnie lubi sobie zjesc
ewelina26k
a ja podobny problem jak Anisia z tym, że karmię tylko cycem ale mam wrażenia że sie nie najada- ładnie przybiera na wadzę. Czy powinnam wprowadzić mm w takiej sytuacji?
krupka
Entuzjast(k)a
a która z Was karmi tylko piersią? co ile wtedy budzą się Wasze dzieci?
ja tez tylko piersią - budzi się róznie, czasem co 2 a czasem po 5 godzinach, tak srednio myślę 3 godziny
ewelina26k
ja tez tylko piersią - budzi się róznie, czasem co 2 a czasem po 5 godzinach, tak srednio myślę 3 godziny
to dokładnie jak u mnie, raz nawet 5 godz innym razem 2 godz albo i nawet godzina ale chyba nei ma co wprowadzać mm? bo jak w nocy bedę dawała mm to mogę zmniejszyć laktację a tego nie chce
reklama
Podziel się: