ewelina26k
Fanka BB :)
Mam pytanie -ile powinno dziecko przybierać na wadze tygodniowo??
ok 30 g dziennie czyli ok 210 tygodniowo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam pytanie -ile powinno dziecko przybierać na wadze tygodniowo??
Podziwiam Was dziewczyny za to, że przetrzymałyście te początki kiedy Dzidzie wiszą cały czas na cycku i karmicie nadal piersią. Mi sie niestety nie udało. Bartuś przystawiony do cycka, więcej spał niż cycał i np po 3-godzinnym karmieniu on nadal był głodny. Tylko butla pomagała. I tak już zostało, że karmimy sie butelką, pół na pół moje mleczko i mm.
tzn, ze mleko jest, tylko te kanaliki ciągle zapchane?
(wlasnie zrozumiałam, że dla ciebie natalunia, to chyba jeszcze bardziej dołujace niż dla mnie, biorąc pod uwagę jak dbasz o zdrowe odzywianie i naturalne produkty - niesprawiedliwe to, no!)
mi pediatra powiedziała że 30g dziennie czyli w ciągu tyg. powinno być 210gMam pytanie -ile powinno dziecko przybierać na wadze tygodniowo??
A ja już nie karmie ani piersia, ani swoim mlekiem niestety bo prawie go nie mam, a ciagle odciaganie tak małych ilości jeszcze była nużące, i Amelka je teraz bebiko![]()
Wogole to jak myślicie, czy to nic złego ze od paru dni, mała zjada wiecej niż zwykle tzn ok 120ml, 100, 90ml, jednak jest głodna co 1,5-2 h?
Wczesniej jadła co trzy godziny i mniej.. Staram sie jej dawać herbatę, ale czasem nie daje sie oszukać..