reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - czyli nasze potyczki z cycuchami u butelkami:)

a jakie to ćwiczenie? tylko żeby mleko z piersi nie wyleciało;-)
Dziewczyny jak długo jedzą Wasze dzieci? u nas znów prawie 2 godz, wiadomo trochę to przytulanie się do cyca ale i tak głównie ssanie

reklama
Zgadzam się z Asterią - nic nie jest przesądzone - ćwiczenia, dobry stanik i po zakończeniu karmienia też można mieć ładne cycuchy, to samo dotyczy brzucha.

Składa się dłonie przed sobą (jak to mówi mój Ł) "do modlitwy" i tak silowac sie (naciskać). Mam nadzieję że rozumiecie o co chodzi... jeżeli nie to postaram się wyjaśnić bardziej
Ja to wykonuje przed lustrem bo w tedy widać jak pracują mięśnie...:) ale to cwiczenie można wszędzie wykonywać :)

Dziewczyny czy Wam też tak mocno leci mleko że wkładki laktacyjne przeciekają ??? mi się tak leje że bez stanika i wkładek ani rusz :-p stanik w dzień stanik w nocy! matko :szok: długo to tak będzie ???

KAsia- do końca karmienia tak będzie :-D

Co do piersi to ja robiłam to ćwiczenie po I porodzie chodziłam też na siłownię i nie mówię,że piersi zrobiły się obwisłe i na talii się kończą,ale są bardziej sflaczałe i do wcześniejszej świetności już nie wróciły.Wcześniej to były piłeczki okrągłe, a teraz niestety skóry się zrobiło za dużo i już takie nigdy nie będą.

a jakie to ćwiczenie? tylko żeby mleko z piersi nie wyleciało;-)
Dziewczyny jak długo jedzą Wasze dzieci? u nas znów prawie 2 godz, wiadomo trochę to przytulanie się do cyca ale i tak głównie ssanie

to raczej nie jest mozliwe; opróznienie 1 piersi zwykle nie trwa dłużej niż 20 min.

Przysłuchaj się, kiedy dziecko ssie, a kiedy przełyka - w pewnym momencie na pewno przestaje łykać, a już tylko sobie ssie, bo mu miło;-)

to raczej nie jest mozliwe; opróznienie 1 piersi zwykle nie trwa dłużej niż 20 min.

Przysłuchaj się, kiedy dziecko ssie, a kiedy przełyka - w pewnym momencie na pewno przestaje łykać, a już tylko sobie ssie, bo mu miło;-)
ja mam ten sam problem co Ewelina.. Młody w dzień potrafi siedzieć 1,5-2h przy cycu.. z małymi przerwami oczywiście.. i właśnie nie słyszę już później żeby połykał.. ale nie da sobie piersi zabrać bo wyje.. a jak nacisnę pierś to mleczko dalej jest.. próbowałam smoka dać.. ale młody nie wie jak go zassać i krzywi się jak mu wsadzam do buźki.. i zastanawiam się co zrobić by nie siedział całe dnie przy cycku bo nic w domu nie mogę zrobić...

reklama
Piers nigdy nie jest pusta - jest powiedzmy opróżniona, ale mleko zawsze tam jeszcze bedzie, jak zechcesz wycisnąć.
Fazerkamm - nie ma chyba innego wyjscia, jak przyzwyczajenie do smoka. Gdy juz nie przełyka, piers zabierasz. Jak płacze - trudno, musi się oduczyć i nauczyc do smoka, mysle, ze dość szybko się przestawi, jak bedziesz konsekwentna. No bo chyba lepsze odstawianie potem od smoka niż wiszenie na cycu całymi godzinami, a potem w koncu i tak oduczanie tego nawyku.

Do góry