reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

są jeszcze maluchy co piją mleko ze smoczka 0 + ??
Moja nadal pije mleko z tego małego .. próbowałam nie raz dać jej mleko ze smoczka 3+ ale sie dławi :-(
Jedynie bardzo gęstą kaszke wypija przez ten smoczek.

reklama
moja herbatke pije ze smoczka 1 ale troche dziurke powiekszylismy wiec moze to nawet byc jak 2 i kupiłam jeden smok wieloprzepływowy naciety w kształcie + i jakis dziwny jest, Ola z niego nie chce pic, a nawet rzadka kaszka nie chce przeleciec przez niego wiec czasami herbate wypija z niego (butelka tommee tippee) a do mleka uzywamy butelki MAMbaby i ta jest rewelacyjna mleko pije z 2 a kaszke na gesto ze smoczka ktory tez jest naciety w kształcie + i na srodku jeszcze ma mikro dziurke-uwielbia pic z niej

Pieszczoszka moj juz od 2 m pije z wiekszych smoczkow,teraz juz tylko tylko z trójprzepływowego pije wszystkie napoje i mleko ...moze powoli przechodz na takie 1+ potem kolejny :confused: masz tez nowa butelke z aventu moze dokupisz nowe smoczki co ??? bo powoli powinna sie uczyc pic z szybszych smoków .

moja herbatke pije z tego małego tzn 0+ , mleko tez , ale mam tez do kaszki i soczkow juz ten wiekszy i jak czasem zrobie jej mleko w tym wiekszym to tez wypije i nic sie nie dzieje, tylko szyvbciej jej to idzie:-)

My mamy avent i herbatkę czy wodę których i tak pić nie chce podaje w smoczku 1 czyli ten od urodzenia,mleko już pije w smoczku nr 3 a jak daje mleko z kleikiem to z trójprzepływowego.

Ja sie poddalam i zaakceptowalam swoj los. Jak on chce jeśc w nocy co godzinę to niech je, ja wytrzymam, a za to jak bedzie nastolatkiem i bedzie chcial pojechac pod namiot pierwszy raz, to mu zabronie, za kare za to nocne żarcie w niemowlęctwie.

Wieczorem robie mu 150ml mm, wypija, poprawia cyckiem, robi mu sie az menisk wypukły w brzuchu i wylatuje to mleko z niego przy kazdym nacisnięciu. I co - i wytrzymuje do 1 a potem festiwal zarcia - co godzine, az do rana. Kaszka zapychac nie bedę, ma ta skazę a kaszka podwyzszy ryzyko alergii, a tych mocno nie chce, licze na to, ze ta skaza to wszystko w tym temacie...

Tak wiec maly spi, a ja nie. Jak ja sie poloze to on postanowi wstac i jeśc;)

reklama
Pieszczoszka, mój pije już tylko zagęszczane - w dzień zagęszczam mniej, ale wszystko pije z trójprzepływowego smoczka. Na smoczki 3+ przeszliśmy, jak tylko miał 3 miesiące. Oczywiście za pierwszym razem zassał jak z tego poprzedniego, zakrztusił się i tak kilka razy, ale się nie poddałam - pilnowałam, żeby się nic nie stało, i załapał przy trzeciej butli. Jak załapał mleko to i herbatkę dostaje w takiej 3+. Za niedługo przyjdzie pora na zmianę smoka do herbatki - na 6+. Musisz powoli przyzwyczajać Laurę do większego smoczka - kiedyś przyjdzie czas na kubek niekapek i tu dopiero będzie leciało...

Do góry