reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Flaurka, co do kaszki, to ja mojemu dalam 2 razy na noc bezmleczna i bezglutenowa i 2 razy mi spal duzo gorzej niz bez kaszki (pobudki co 1-1,5godz) wiec trzeci raz napewno narazie nie podam

reklama
Ja sie poddalam i zaakceptowalam swoj los. Jak on chce jeśc w nocy co godzinę to niech je, ja wytrzymam, a za to jak bedzie nastolatkiem i bedzie chcial pojechac pod namiot pierwszy raz, to mu zabronie, za kare za to nocne żarcie w niemowlęctwie.

Wieczorem robie mu 150ml mm, wypija, poprawia cyckiem, robi mu sie az menisk wypukły w brzuchu i wylatuje to mleko z niego przy kazdym nacisnięciu. I co - i wytrzymuje do 1 a potem festiwal zarcia - co godzine, az do rana. Kaszka zapychac nie bedę, ma ta skazę a kaszka podwyzszy ryzyko alergii, a tych mocno nie chce, licze na to, ze ta skaza to wszystko w tym temacie...

Tak wiec maly spi, a ja nie. Jak ja sie poloze to on postanowi wstac i jeśc;)

flaurka- wampirzyco, Ty w ogóle śpisz? odsypiasz coś w dzień?
ja na 1 karmienie czasem wstaje jak neptyk, szczególnie ostatnio, bo pełnia i jakoś nie bardzo mi się śpi.. a co godzine?
też bym dała szlaban na wyjazdy!!!! do 25 roku życia w dodatku!:-D

a ja w piatek wyladowalam na pogotowiu z tym moim szanownym cyckiem i zapaleniem- wezel chlonny mi sie powiekszyl i polozna kazala mi isc do lekarza- i znowu antybiotyk- ale po bialej kropie ani sladu- i jestem pewna ze to ona jest winna moich zapalen- jak nabawie sie nastepnego to definitywnie koncze cycowanie.

andav - obawiam sie, ze jak zrezygnujesz z cycowania to Ci sie wlasnie przy Abstillen horror z zatorami i zapaleniami moze zaczac, jak masz takie predyspozycje :no: Nie wiem, co Ci doradzic. Nie zazdroszcze :frown: Oby Ci sie to w reszcie unormowalo :tak:

marisamm
- moj mnie tak przecwiczyl calomiesiecznym cycowaniem co godzine/dwie/poltorej w nocy, ze mi juz zupelnie rybka: chce cyca, dostaje, nie dyskutuje z nim nad czestotliwoscia :-p

kugela myslisz? nawet jak mi dadza tabletki? ja ogolnie myslalam stopniowo odstawic i tak bede robic- no chyba ze znowu mi sie jakies paskudztwo przyplacze:wściekła/y:

andav - z odstawianiem bywaja problemy a Ty masz do nich predyspozycje, wiec ryzyko wieksze, trudno przewidziec, jak Twoje dystrybutory zareaguja na zmiany. A z tabletkami to zdaje sie fiore miala zle doswiadczenia

Mlody dostaje raz dziennie mm (Bebilon Pepti) - po kapaniu. Od 3 dni nawet nie dorabia cycem, tylko wystarcza mu butla, ale za to pije 180:szok:. Po takim czyms śpi do 2-3, a ja mam wtedy juz meeega pelne cycki i jak je zje, to spi do 6-7 - tak to ja moge się bawić w cycowanie noca;)

No i ja nie wiem co ja xle robie z tą butelką - uzywam tt - jak on pije to mu sie smoczek do środka wciąga i musze mu co jakis czas wyjmowac butlę i ten smoczek wtedy wraca do stanu wyjsciowego, lecz dziecko mi z rytmu sie wybija i pomarudzi sobie czasem... Jest tam niby takie cos, przez ktore powietrze ma wylatywac czy wlatywac - ja to mam trzymac caly czas tak, zeby ten zaworek był nie przykryty mlekiem, ma byc zakryty czy to bez znaczenia?

flaurka tez ma te butelki- hmmm czasem tez mi sie wsysaly do srodka ale nie wiem dlaczego- a sprawdzalas rozmiar smoczka? masz juz 2ke? bo mi na 1nce tak sie zasysaly jak on mi tak ostro ciagnal.... no i ja jak karmie to mam caly smoczek zakryty mlekiem- ale nie pamietam jak bylo jak mi sie tak zasysalo, wiec nie wiem czy to ma znaczenie.

ja mam butelki z aventu ale jak mi młody tak zasysal własnie to troche luzowałam tzn mniej dokrecałam smoczek do butelki bo mialam wiadomo z calych sil zeby nic nie wylecialo ale wystarczy ze przed kazdym karmieniem poluzuje ten wkręt i jest juz ok :) mlody nie zasysa tego smoczka i nic tez nie wylatuje ;)

reklama
Do góry