reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Bardzo dobrze powiedziane ,mm =żadna wygoda przynajmniej dla mnie , jak gdzieś wychodze i szykuję ten cały arsenał to się odechciewa wyjść ...
no to "mogłas karmić" hmmm nie mój wybór to był , starałam się jak mogłam niestety echh....

reklama
Dokładnie tak dziewczyny, mm to żadna wygoda ja doszukuje się plusów tego tylko takich że mogę Julcię zostawić z kimkolwiek i gdzieś iść no i to że mogę jeść wszystko i nie obawiać się tego jak mała zareaguje. Też bardzo chciałam karmić i jak mi się nie udało to miałam parę dni mega doła ale mówi się trudno. Pocieszam się tym, że skoro mała ma skazę to mój jadłospis by był strasznie ubogi a ja nabiałowa jestem, ale to tylko tak żebym deprechy nie załapała po raz kolejny:-)

Ja tez miewam czasem rozterki nad mm po takiej nocy jak dzisiaj - karmienie o 21:00, 24:30, 4:30, 5:30, 6:30, 7:30 i caly urlopowy wypoczynek poszedl sie bujac, znow jestem jak zombie :baffled: Ale jak pomysle o wszystkich problemach i dylematach mam karmiacych mm to wiadro zimnej wody na moje pokusy :-pMoje poczatki cycowania tez byly krwawe i bolesne ale jak teraz sobie patrzymy z synkiem w oczy to wiem, ze warto :happy:

Ktoras tu pisala (fiore czy anik, przepraszam, nie pamietam), ze karmienie 2-latka cyckiem jest "niestosowne" (czy podobne okreslenie). Ja tez tak myslalam dopoki nie zobaczylam na zywo tj. w tym brytyjskim dokumencie i teraz juz nie krytykuje mam karmiacych dluzej :-) Jakos mnie ten film oswoil :tak:

Andav - a po co Ty pijesz polskie karmi (czy ja zle zrozumialam?)? Chwyc po pyszne Malzbier a znikna Ci alkoholowe pokusy :-) Doje jedno dziennie ale moglabym i 2, tak mi smakuje :-D

Mnie ziolowe herbatki laktacyjne smakuja :-) W skadzie sa: melisa, anyzek, koper wloski.

Banki mleka to moim zdaniem swietny wynalazek. Funkcjonuja we wschodnich Niemczech dla wczesniakow.

Mleko kozie dla dzieci nadal niektorzy kupuja. Mnie osobiscie smakuje jednak owcze - mniam. Jakbyscie mialy okazje sprobowac to polecam :tak:

Wikasik - a czemuz Ty zmarnowalas kozie mleko? To ze Tobie nie podpasowalo to sie nie dziwie (mnie trz odrzuca :-p ) ale Wigor na pewno bylby wniebowziety (Nina byla :-D )

Cos mialam jeszcze chyba dopisac ale nie pamietam, jak sie czyta zaleglosci z calego tygodnia na raz ;-)Najwyzej zrobie edit, jak mi sie cos przypomni :-)

Kugela no wlasnie sie zastanawialam gdzie zes znikla- ja wlasnie mialam malzbier na mysli- ale to chyba tak jak polski karmi czy nie? bo ja polskiego karmi nie pilam- wiem tylko ze slodkie ;)

andav - ja karmi pilam raz i 100lat temu, wiec nawet nie pamietam jak smakowalo - najwyrazniej marnie, skoro po nie wiecej nie siegnelam :-pJa popijam Malzbier z browaru Pinkusa i mi smakuje. Poeksperymentuj z roznymi markami, bo przeciez Malzbier nie zawsze rowna sie Malzbier, trzeba znalezc cos, co zasmakuje :-) Jest jeszcze bealkoholowy Hefeweizen ale to jak dla mnie za ostry smak - moze jednak by Tobie podszedl?

Ja to pociagam ten z aldi - tyle tylko ze ta plastikowa butelka odbiera mi wiare ze to jednak piwo ;-)i raz pilam jakis markowy- ale nie wiem juz jaki, w szpitalu zawsze stal do wziecia.

hej dziewczyny toja przechodzę do odpowiedniego watku z majówek:-)
Mam takie pytanie jak poznać że dziecko sie nie najada ???
Justynamika po czym poznaliście że dziecko ma skazę i czym leczyliście to??

andav - no nie, ja pije ze szklanej butelki :-) Ale w Aldim to chyba i alkoholowe piwa sa z plastiku?

Edit - kasiula: nie jestem pewna ale chyba po wrzasku i niskim przybieraniu na wadze.

reklama
Alkoholowe to my juz z aldi nie kupujemy ;) Kasiula ja bym jeszcze oprocz wrzaskow dodala przezenie i wrzaski przy cycu i wrzaski po odstawieniu od cyca- a ty wogole z tych cycujacych bo jak o sztuczne mleko to ja nie wiem.

Do góry