reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Bardzo dobrze powiedziane ,mm =żadna wygoda przynajmniej dla mnie , jak gdzieś wychodze i szykuję ten cały arsenał to się odechciewa wyjść ...
no to "mogłas karmić" hmmm nie mój wybór to był , starałam się jak mogłam niestety echh....

reklama
Dokładnie tak dziewczyny, mm to żadna wygoda ja doszukuje się plusów tego tylko takich że mogę Julcię zostawić z kimkolwiek i gdzieś iść no i to że mogę jeść wszystko i nie obawiać się tego jak mała zareaguje. Też bardzo chciałam karmić i jak mi się nie udało to miałam parę dni mega doła ale mówi się trudno. Pocieszam się tym, że skoro mała ma skazę to mój jadłospis by był strasznie ubogi a ja nabiałowa jestem, ale to tylko tak żebym deprechy nie załapała po raz kolejny:-)

Ja tez miewam czasem rozterki nad mm po takiej nocy jak dzisiaj - karmienie o 21:00, 24:30, 4:30, 5:30, 6:30, 7:30 i caly urlopowy wypoczynek poszedl sie bujac, znow jestem jak zombie :baffled: Ale jak pomysle o wszystkich problemach i dylematach mam karmiacych mm to wiadro zimnej wody na moje pokusy :-pMoje poczatki cycowania tez byly krwawe i bolesne ale jak teraz sobie patrzymy z synkiem w oczy to wiem, ze warto :happy:

Ktoras tu pisala (fiore czy anik, przepraszam, nie pamietam), ze karmienie 2-latka cyckiem jest "niestosowne" (czy podobne okreslenie). Ja tez tak myslalam dopoki nie zobaczylam na zywo tj. w tym brytyjskim dokumencie i teraz juz nie krytykuje mam karmiacych dluzej :-) Jakos mnie ten film oswoil :tak:

Andav - a po co Ty pijesz polskie karmi (czy ja zle zrozumialam?)? Chwyc po pyszne Malzbier a znikna Ci alkoholowe pokusy :-) Doje jedno dziennie ale moglabym i 2, tak mi smakuje :-D

Mnie ziolowe herbatki laktacyjne smakuja :-) W skadzie sa: melisa, anyzek, koper wloski.

Banki mleka to moim zdaniem swietny wynalazek. Funkcjonuja we wschodnich Niemczech dla wczesniakow.

Mleko kozie dla dzieci nadal niektorzy kupuja. Mnie osobiscie smakuje jednak owcze - mniam. Jakbyscie mialy okazje sprobowac to polecam :tak:

Wikasik - a czemuz Ty zmarnowalas kozie mleko? To ze Tobie nie podpasowalo to sie nie dziwie (mnie trz odrzuca :-p ) ale Wigor na pewno bylby wniebowziety (Nina byla :-D )

Cos mialam jeszcze chyba dopisac ale nie pamietam, jak sie czyta zaleglosci z calego tygodnia na raz ;-)Najwyzej zrobie edit, jak mi sie cos przypomni :-)

Kugela no wlasnie sie zastanawialam gdzie zes znikla- ja wlasnie mialam malzbier na mysli- ale to chyba tak jak polski karmi czy nie? bo ja polskiego karmi nie pilam- wiem tylko ze slodkie ;)

andav - ja karmi pilam raz i 100lat temu, wiec nawet nie pamietam jak smakowalo - najwyrazniej marnie, skoro po nie wiecej nie siegnelam :-pJa popijam Malzbier z browaru Pinkusa i mi smakuje. Poeksperymentuj z roznymi markami, bo przeciez Malzbier nie zawsze rowna sie Malzbier, trzeba znalezc cos, co zasmakuje :-) Jest jeszcze bealkoholowy Hefeweizen ale to jak dla mnie za ostry smak - moze jednak by Tobie podszedl?

Ja to pociagam ten z aldi - tyle tylko ze ta plastikowa butelka odbiera mi wiare ze to jednak piwo ;-)i raz pilam jakis markowy- ale nie wiem juz jaki, w szpitalu zawsze stal do wziecia.

hej dziewczyny toja przechodzę do odpowiedniego watku z majówek:-)
Mam takie pytanie jak poznać że dziecko sie nie najada ???
Justynamika po czym poznaliście że dziecko ma skazę i czym leczyliście to??

andav - no nie, ja pije ze szklanej butelki :-) Ale w Aldim to chyba i alkoholowe piwa sa z plastiku?

Edit - kasiula: nie jestem pewna ale chyba po wrzasku i niskim przybieraniu na wadze.

reklama
Alkoholowe to my juz z aldi nie kupujemy ;) Kasiula ja bym jeszcze oprocz wrzaskow dodala przezenie i wrzaski przy cycu i wrzaski po odstawieniu od cyca- a ty wogole z tych cycujacych bo jak o sztuczne mleko to ja nie wiem.

Do góry