reklama
G
gość _199
Gość
Jeżeli nie ma rany, strupka, to pewnie nic się nie stanie.Hej jestem 5 tygodni po cc blizna wygląda ładnie za tydzień jadę nad jezioro i zastanawiam się czy będę mogła już się kąpać w jeziorze. Jak myślicie?
Celia89
Fanka BB :)
Jeśli ginekolog już zaglądał w podwozie po cc i stwierdził, że wszystko się pięknie wygoiło to możesz śmiało się kąpać ) W innym przypadku odczekałabym jeszcze chwile.
Pokazałabym ginekologowi. Połóg trwa 6 tyg. i po tym czasie w ogóle powinnas udac się na kontrole. Czy byłaś już na niej? Pytanie, czy nadal masz odchody popołogowe, czy już nie. Co wiesz na temat czystości wody w jeziorze? Dostaję info od znajomych, że ze względu na upały, w niektórych jeziorach rozwinęły się jakieś bakterie syfne i teraz po wypoczynku muszą się leczyć z powodu zakażeń.Hej jestem 5 tygodni po cc blizna wygląda ładnie za tydzień jadę nad jezioro i zastanawiam się czy będę mogła już się kąpać w jeziorze. Jak myślicie?
Pokazałabym ginekologowi. Połóg trwa 6 tyg. i po tym czasie w ogóle powinnas udac się na kontrole. Czy byłaś już na niej? Pytanie, czy nadal masz odchody popołogowe, czy już nie. Co wiesz na temat czystości wody w jeziorze? Dostaję info od znajomych, że ze względu na upały, w niektórych jeziorach rozwinęły się jakieś bakterie syfne i teraz po wypoczynku muszą się leczyć z powodu zakażeń.
Jestem już prawie 6 tygodni po cc ale u ginekologa jeszcze nie byłam bo po cc spędziłam prawie 3 tygodnie w szpitalu z powodu problemów z maluszkiem. Nie mam już żadnych odchodów popołogowych. Jeżeli chodzi o wodę w jeziorze to jest bardzo przejrzysta ale nie wiem jakiej jest czystości.
blanny
Fanka BB :)
Może o gronkowiec chodzi. Okropne paskudztwo. Koło nas w jeziorze zawsze z nim problem... A woda też "czysta", jest w niej nawet ujęcie wody i pół miasta pije.Pokazałabym ginekologowi. Połóg trwa 6 tyg. i po tym czasie w ogóle powinnas udac się na kontrole. Czy byłaś już na niej? Pytanie, czy nadal masz odchody popołogowe, czy już nie. Co wiesz na temat czystości wody w jeziorze? Dostaję info od znajomych, że ze względu na upały, w niektórych jeziorach rozwinęły się jakieś bakterie syfne i teraz po wypoczynku muszą się leczyć z powodu zakażeń.
reklama
Ojej, mam nadzieję, że z maluszkiem już dobrze. A zanim wyjedziesz idź koniecznie do lekarza, żeby sprawdził, czy wszystko ok z tobą i wtedy podpytasz, co rekomenduje. Nie warto ryzykować, a tej odpowiedzi nie ma co opierać na doświadczeniach innych mam, bo każda z nas inaczej dochodziła do siebie po porodzie.Jestem już prawie 6 tygodni po cc ale u ginekologa jeszcze nie byłam bo po cc spędziłam prawie 3 tygodnie w szpitalu z powodu problemów z maluszkiem. Nie mam już żadnych odchodów popołogowych. Jeżeli chodzi o wodę w jeziorze to jest bardzo przejrzysta ale nie wiem jakiej jest czystości.