reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąpiel w jeziorze po cc

Hej jestem 5 tygodni po cc blizna wygląda ładnie za tydzień jadę nad jezioro i zastanawiam się czy będę mogła już się kąpać w jeziorze. Jak myślicie?

reklama
Połóg trwa do 8tyg, ja bym raczej spytała ginekologa. Chyba, że czujesz się super na siłach. Poza tym gratuluje formy po porodzie, brawo Ty💪😁

Jeśli ginekolog już zaglądał w podwozie po cc i stwierdził, że wszystko się pięknie wygoiło to możesz śmiało się kąpać :)) W innym przypadku odczekałabym jeszcze chwile.

Hej jestem 5 tygodni po cc blizna wygląda ładnie za tydzień jadę nad jezioro i zastanawiam się czy będę mogła już się kąpać w jeziorze. Jak myślicie?
Pokazałabym ginekologowi. Połóg trwa 6 tyg. i po tym czasie w ogóle powinnas udac się na kontrole. Czy byłaś już na niej? Pytanie, czy nadal masz odchody popołogowe, czy już nie. Co wiesz na temat czystości wody w jeziorze? Dostaję info od znajomych, że ze względu na upały, w niektórych jeziorach rozwinęły się jakieś bakterie syfne i teraz po wypoczynku muszą się leczyć z powodu zakażeń.

Pokazałabym ginekologowi. Połóg trwa 6 tyg. i po tym czasie w ogóle powinnas udac się na kontrole. Czy byłaś już na niej? Pytanie, czy nadal masz odchody popołogowe, czy już nie. Co wiesz na temat czystości wody w jeziorze? Dostaję info od znajomych, że ze względu na upały, w niektórych jeziorach rozwinęły się jakieś bakterie syfne i teraz po wypoczynku muszą się leczyć z powodu zakażeń.

Jestem już prawie 6 tygodni po cc ale u ginekologa jeszcze nie byłam bo po cc spędziłam prawie 3 tygodnie w szpitalu z powodu problemów z maluszkiem. Nie mam już żadnych odchodów popołogowych. Jeżeli chodzi o wodę w jeziorze to jest bardzo przejrzysta ale nie wiem jakiej jest czystości.

Może o gronkowiec chodzi. Okropne paskudztwo. Koło nas w jeziorze zawsze z nim problem... A woda też "czysta", jest w niej nawet ujęcie wody i pół miasta pije. :D

Ostatnie upały sprzyjają rozwojowi bakterii. Do tego w wielu zbiornikach występuje przyducha.
A nad jakie jezioro jedziecie? Może dasz radę sprawdzić aktualny stan tego jeziora?

reklama
Jestem już prawie 6 tygodni po cc ale u ginekologa jeszcze nie byłam bo po cc spędziłam prawie 3 tygodnie w szpitalu z powodu problemów z maluszkiem. Nie mam już żadnych odchodów popołogowych. Jeżeli chodzi o wodę w jeziorze to jest bardzo przejrzysta ale nie wiem jakiej jest czystości.
Ojej, mam nadzieję, że z maluszkiem już dobrze. A zanim wyjedziesz idź koniecznie do lekarza, żeby sprawdził, czy wszystko ok z tobą i wtedy podpytasz, co rekomenduje. Nie warto ryzykować, a tej odpowiedzi nie ma co opierać na doświadczeniach innych mam, bo każda z nas inaczej dochodziła do siebie po porodzie.

Do góry