reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kanały dla dzieci, co puszczacie?

Moja córcia chyba jeszcze za mała na baje...albo poprostu ja wogole nie interesuja. Jak chce cos zrobić a mała uparcie mi nie pozwala na ,,YouTube,, włączam ,,piosenki dla dzieci,, i włączam jej piosenki z seri Lulek ;-) np. Dziadek Lulka farme miał itp. O warzywkach, o owocach - to ewentualnie ją zajmie (ale tez góra 3-4 piosenki) potanczy po swojemu , pośpiewa... i tyle :)

reklama
U nas też te piosenki u maluchów się super sprawdzają przy nagłych sytuacjach. ale spokojnie doczekasz się chwili że mała nie będzie umiała zyć bez rybki :) u mnie tak jest i powiem, że sporo się starszak uczy z tego kanału.

Najlepszym kanałem dla najmłodszych jest chyba zdecydowanie MiniMini. Tam jeszcze bajki są w miarę odpowiednie dla dzieci. Ale także bajki Disneya czy te stare typy Bolek i Lolek, czy Reksio też mogłyby się sprawdzić.

Ja staram sie ograniczac dziecku bajki w telewizji. wole jej poczytac ksiazke a jesli nie mam czasu, to puszczam czytane bajki z plyty( audiobooki) . Jesli juz wlaczam telewizor to na wieczorynke

Moi chłopcy są starsi i najchetniej ogladają CN, ale jak byli mneijsi najleosza była stacja mini-mini. Kanał z bajkami bez przemocy, świetne piosenki, a przeciez o to chodzi.

Mój synek z zamiłowaniem ogląda MiniMini, ale korzystamy też z żoną z bajek dostępnych w internecie, bardzo lubi np. Boba Budowniczego i Strażaka Sama, to są ostatnio bajki nr 1, które praktycznie w kółko lecą w naszym domu.

My oglądamy bajki do kolacji i są to filmy z płyt: "Bolek i Lolek", "Miś Uszatek" itp. Z nowszych oglądałysmy Boba Budowniczego.

u nas króluje złota rączka, bob budowniczy i strażak sam... rzadzej ale też chętnie oglądane to klub przyjaciół myszki miki i klinika dla pluszaków
a uwielbia też bolka i lolka (według synka to "bilolek" ;-)), reksio, pomysłowy dobromir i inne tego typu bajki
bajek w ktorych jest przemoc nie puszczamy mu wcale... zresztą nie lubi żadnych takich ;-)

reklama
my nie mamy TV, bajki tylko na komputerze
ostatnio hitem jest Ciekawski george, Rajdek i nieśmiertelni Sąsiedzi

Do góry