reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kanały dla dzieci, co puszczacie?

Z okazji świąt dzieci jest łatwo zająć bo w tv leci naprawdę dużo fajnych bajek :) np dziś na pulsie 2 o 13:40 będzie My Little Pony: Rainbow Rocks którym na pewno każda dziewczynka będzie zainteresowana.

reklama
Dziewczyny już tu pisaly o Polskie Radio Dzieciom, u nas też się pojawia, bo my nie mamy telewizji ;) a coraz częściej to ja słucham go po 21 - strefy rodzica. Fajne audycje niedawno bylo o tolerancji, skzolach integracyjnych, wadach wymowy, ale też przygotowaniu do porodu dla przyszłych mam czy pierwszego samodzilenego wyjazdu dziecka dla rodziców większych dzieci.

Dziewczyny już tu pisaly o Polskie Radio Dzieciom, u nas też się pojawia, bo my nie mamy telewizji ;) a coraz częściej to ja słucham go po 21 - strefy rodzica. Fajne audycje niedawno bylo o tolerancji, skzolach integracyjnych, wadach wymowy, ale też przygotowaniu do porodu dla przyszłych mam czy pierwszego samodzilenego wyjazdu dziecka dla rodziców większych dzieci.

Też się pozbyliśmy jakiś czas temu telewizora i dobrze nam z tym :) chociaż czasem sie boję, zeby internet nie przejął tego czasu, bo czasem się usiądzie na chwilę (jak już jest ta chwila późnym wieczorem) i nawet nie wiem kiedy a robi się bardzo późno a tak naprawdę nic konkretnego się w tym necie nie widziało/zrobiło ;) A radio ma taką magię swoją i przewagę, że nie przykuwa, tylko towarzyszy, to jego największa zaleta :)
A z bajek to ostatnio widzieliśmy Dobrego Dinozaura w kinie, bo do kina też lubimy chodzić grupowo :) Bardzo łądna bajka :)

Do góry